Κορωνοϊός: Θετική στον ιό και η σύζυγος του Σάντσεθ. Σε γενική καραντίνα η Ισπανία

Κοινοποίηση:
pedro-pegonia

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και τη σύζυγο του πρωθυπουργού της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο οποίος νωρίτερα γνωστοποίησε ότι τίθεται σε απομόνωση σχεδόν όλη η χώρα για να ανασχεθεί ο ιός.

Τόσο η Γκόμεθ, όσο και ο Σάντσεθ “είναι καλά”, “βρίσκονται και οι δύο στη Μονκλόα και εφαρμόζουν τα προληπτικά μέτρα που έχουν οριστεί από τις υγειονομικές αρχές” αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, ο Πέδρο Σάντσεθ επέβαλλε σχεδόν ολική καραντίνα στην Ισπανία, οι κάτοικοι της οποίας δεν θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους παρά μόνο για να εργασθούν ή για λόγους πρώτης ανάγκης, όπως η προμήθεια τροφίμων.

Και αυτό γιατί η Ισπανία, είναι η δεύτερη περισσότερο πληγείσα χώρα της Ευρώπης μετά την Ιταλία, η οποία έχει λάβει αντίστοιχα μέτρα.

Συνολικά, περισσότερα από 5.700 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ισπανία και τουλάχιστον 183 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

Οι Ισπανοί θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους “για να πάνε στην δουλειά, για να αγοράσουν ψωμί, για να πάνε στο φαρμακείο ή να λάβουν ιατρική φροντίδα, αλλά όχι για να πάνε για φαγητό σε φίλους” είπε σε τηλεοπτικό διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: