Καταγγελία εργαζομένων ΕΚΑΒ: Γύφτος επιτέθηκε σε ασθενοφόρο και ο αντιπρόεδρος τον «κάλυψε»

Κοινοποίηση:
1

Σύμφωνα με την καταγγελία, όχι μόνο δεν κατατέθηκε μήνυση, αλλά έγιναν «παζάρια» με τον πατέρα του δράστη, πρόεδρο των Ρομά της περιοχής, για τις ζημιές – Τελικά εισεπράχθη το ποσό των 1000 ευρώ που κατόπιν «εξαφανίστηκε», ενώ το όχημα δεν φτιάχτηκε ποτέ


Το ότι οι διασώστες του ΕΚΑΒ γίνονται συχνά “θύματα” λεκτικών και σωματικών απρόκλητων επιθέσεων, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, δεν είναι είδηση. Δεκάδες περιστατικά συμβαίνουν -και δυστυχώς δεν καταγράφονται παρά μόνο όσα έχουν ως αποτέλεσμα υλικές ζημιές ασθενοφόρων ή και τραυματισμό πληρωμάτων- κατά τις διακομιδές ασθενών, με τους συγγενείς να μην μπορούν να διαχειριστούν τη φόρτιση ή και να μην αντιλαμβάνονται τις δυσλειτουργίες και τις ελλείψεις του συστήματος και να επιτίθενται στους διασώστες.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν στο ΑΤ Αμπελοκήπων, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου, συγγενής ασθενούς που είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο θεώρησε ότι δεν ήταν άμεση η ανταπόκριση του Κέντρου και του οχήματος και όταν το ασθενοφόρο ολοκλήρωσε τη διακομιδή της ασθενούς, επιτέθηκε εναντίον του πληρώματος με προπηλακισμούς. Στη συνέχεια έσπασε το παρμπρίζ και τον καθρέφτη του ασθενοφόρου – σημειωτέον πως επρόκειτο για καινούριο όχημα από τον στόλο της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Όπως ανέφερε το πλήρωμα, η ασθενής παρελήφθη από το Ζεφύρι Αττικής με σχετική καθυστέρηση μίας ώρας λόγω του μειωμένου αριθμού ασθενοφόρων που καλύπτουν την ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Αξίζει να αναφερθεί πως στο λεκανοπέδιο συνήθως κινούνται σε καθε βάρδια 55-58 ασθενοφόρα. Κάποιες ημέρες, όπως την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου, επιχειρούν μόλις 50 ασθενοφόρα.

Στο ΑΤ Αμπελοκήπων, όπου βρέθηκαν οι διασώστες και ο συγγενής της ασθενούς, έσπευσε και ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς, που την περίοδο εκείνη ασκούσε χρέη Προέδρου. Ωστόσο, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων, ο αντιπρόεδρος αντί να ασκήσει μηνυτήρια αναφορά ως όφειλε, άρχισε να διαπραγματεύεται με τον πατέρα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης – ο οποίος δήλωσε πως ειναι και πρόεδρος των Ρομά της περιοχής- για τη ζημιά που προκάλεσε ο γιός του στο ασθενοφόρο. Η εξέλιξη αιφνιδίασε ακόμη και τους αστυνομικούς!

Διότι ο κ. Μυλωνάς έλαβε το ποσό των 1.000 Ευρώ από τον πατέρα του δράστη προκειμένου να κλείσει η υπόθεση. Όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, “η τύχη των χρημάτων μέχρι σήμερα αγνοείται και η επισκευή του ολοκαίνουριου ασθενοφόρου εκκρεμεί. Το όχημα βρίσκεται παρκαρισμένο μαζί με τα υπόλοιπα ακινητοποιημένα ασθενοφόρα οχήματα στο προαύλιο του ΕΚΑΒ”. Λέγεται δε πως ο πατέρας του δράστη πήγε στο κέντρο του ΕΚΑΒ λίγες ημέρες μετά το συμβάν και ζήτησε απόδειξη απο τον επικεφαλής του ΕΚΑΒ για τα χρήματα που του είχε δώσει προκειμένου να διασφαλίσει πως δεν θα υπάρχει καμία οικονομική ή άλλη εκκρεμότητα σε βάρος του.

“Πώς να αναδείξουμε τα περιστατικά βίας εναντίον μας και να πείσουμε την πολιτεία να αυστηροποιήσει τις ποινές όταν ο ίδιος ο επικεφαλής του ΕΚΑΒ κάνει τέτοιες συναλλαγές; Αντί να κάνει μήνυση για να αποτρέψει παρόμοιες συμπεριφορές, παζαρεύει τις ζημιές και αντί να προστατέψει τους εργαζόμενους απαξιώνει ολα τα μάχιμα στελέχη του ΕΚΑΒ” αναφέρουν οι εργαζομενοι, σχολιάζοντας τη στάση του επικεφαλής του Κέντρου.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Μην αναρωτιομαστε γιατη η αστυνομια εχει εξαφανιστει,ειναι απασχολημενη με την διακηνηση η ελεγχο των ναρκωτικων(25δις ευρω κερδη ειναι αυτα μονο το 2017).Εαν οχι τουλαχιστον τους κανει πλατες η Γ.Α.Δ.Α. Σε καθε γειτονια θα δειτε»απορους» και ανεργους εισοδηματιες επιδοματων αθιγγανους(οδηγων οχηματων τελευταιας γενιας και χωρις διπλωματα και προσωπικο α.φ.μ φυσικα) κ τις οικογενειες τους(συνηθως τους εχουν «αποθηκουλες τους» για την «πραματια τους») αλβανους κλπ- κ φυσικα παντα ο «εγκεφαλος» ειναι ελληνας..Καληνυχτα ελλαδα..

  2. Μην τολμησει κανεις να πει οτι η Ελλαδα ειναι ανωτερη χωρα απο την Ζιμπαμπουε η την Νιγηρια. ….

Comments are closed.