Καταγγελία για τον Δήμο Αχαρνών: Πέταξαν στον δρόμο μητέρα και 4 ετών παιδάκι! ΝΤΡΟΠΗ!

Κοινοποίηση:
mitera-paidi

Σε μια καταγγελία για την απαράδεκτη κίνηση του Δήμου Αχαρνών να πετάξει στον δρόμο μια μητέρα και το 4 ετών παιδί της, η οποία στεγαζόταν στο πλαίσιο του προγράμματος «Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στον Δήμο Αχαρνών» προχώρησε ο πρώην υπάλληλος του Ξενώνα, Χρήστος Ψάλτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, στην Ελλάδα λειτουργούν 19 Ξενώνες Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας υπό την αιγίδα της γενικής γραμματείας ισότητας των φύλων ( http://www.isotita.gr/ ) (ΓΓΙΦ). H Πράξη «Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στον Δήμο Αχαρνών» είναι ενταγμένη στον άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και Διακρίσεων – Διασφάλιση της Κοινωνικής Συνοχής» του Ε.Π. «Αττική» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό
Κοινωνικό Ταμείο.

Η καταγγελία αναφέρει ότι στις 30.11.2018 οι πράξεις έληξαν. Ωστόσο, οι δήμοι που έχουν τις συγκεκριμένες δομές ενημερωθήκαν από την περιφέρεια Αττικής ότι το πρόγραμμα συνεχίζεται μέχρι τέλος του 2020.

«Ο μοναδικός δήμος που δεν προχώρησε στην συνέχιση του προγράμματος ήταν ο δήμος Αχαρνών ! Πρωτοπορεί!», σημειώνει ο Χ. Ψάλτης και προσθέτει: « με αποτέλεσμα να εκκενωθεί το κτήριο και η φιλοξενούμενη που είχαμε με ένα παιδάκι, 4 ετών να μείνει στο δρόμο, καθώς και οι 7 εργαζόμενοι του δήμου να χάσουν την δουλειά τους».

Παρά την πρόσκληση της περιφερείας Αττικής και την θετική απόφαση δημοτικού συμβουλίου περί συνέχισης του προγράμματος ο δήμος Αχαρνών δεν έχει κάνει καμιά κίνηση για το πρόγραμμα.

Ακόμη, επισημαίνει ότι το καλοκαίρι του 2018 η διαχειριστική αρχή έκανε έλεγχο στο δήμο Αχαρνών για τον ξενώνα με αποτέλεσμα να έρθει αναστολή χρηματοδότησης λόγω μη επιλέξιμων δαπανών και ζητά από τον δήμο να κάνει αρκετές διορθώσεις που δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής.

«Επιδιώξαμε επί μια εβδομάδα πριν τη λήξη του προγράμματος ενημέρωση από τον δήμαρχο και δεν μας δέχτηκε ποτέ, αποχωρούσε από την πίσω πόρτα για να μας
αποφύγει.  Επίσης, η υπεύθυνη του προγράμματος ένα μήνα πριν λήξει το πρόγραμμα παραιτήθηκε με αποτέλεσμα να μείνουμε ακέφαλοι, κανείς δεν έπαιρνε
αποφάσεις. Ο δήμαρχος δεν έχει κάνει δεκτή την παραίτηση της μέχρι και σήμερα. Επίσης, η εν λόγω κυρία έλειπε δυο εβδομάδες με αναρρωτική άδεια και επέστρεψε 2 μέρες αφού έληξε το πρόγραμμα και η πρώτη της εντολή ήταν να της παραδώσουμε τα κλειδιά του κτηρίου που στεγάζεται ο ξενώνας», καταλήγει στην καταγγελία του ο Χ. Ψάλτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. 7 υπαλληλοι πληρωμενοι απο το δημοσιο , για να φιλοξενουν μια κακοποιημενη απο τον αντρα της ΑΛΒΑΝΙΔΑ… ;
    Αυτες οι δομες δεν εχουν λογο υπαρξης παρα μονον την περαιτερω απομυζηση των φορολογουμενων απο αριστερους μεσω προσληψεων , και απο αποβρασματα αλλοδαπους εποικους ολων των απολιτιστων τριτοκοσμικων φυλων

Comments are closed.