Καιρός: Έντονα φαινόμενα και την Παρασκευή – Πού αναμένονται καταιγίδες

Κοινοποίηση:
kairos260618

Το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός στη χώρα μας και το επόμενο 24ωρο όπου στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες με έμφαση τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ οι βοριάδες θα διατηρηθούν οδηγώντας τον υδράργυρο σε χαμηλότερες τιμές.

Πιο συγκεκριμένα, για την Παρασκευή στα ηπειρωτικά θα υπάρχουν συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Επισημαίνεται ότι προς το βράδυ τα φαινόμενα στην κεντρική Μακεδονία θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές που στην Κρήτη θα είναι περισσότερες και ίσως σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Ιόνιο 4 με 5 μποφόρ και στο κεντρικό Αιγαίο 5 με 6 και νοτιότερα τοπικά και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 27 με 28 βαθμούς, στα δυτικά τους 31 με 32, και στις υπόλοιπες περιοχές τους 31 με 33 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες συννεφιές περισσότερες στα ανατολικά και βόρεια. Το βοριαδάκι στα ανατολικά θα φτάνει τα 5 με 6 μποφόρ ενώ στα δυτικά τμήματα θα επικρατήσει πρόσκαιρα μια θαλάσσια αύρα εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να ξεπερνά τους 30 με 31 βαθμούς κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Άστατο καιρό περιμένουμε στην περιοχή της Θεσσαλονίκης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και χρειάζεται προσοχή.

Ο βαρδάρης θα εναλλάσσεται με την θαλάσσια αύρα με εντάσεις στα 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς κελσίου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: