“Καίγεται” η Ευρώπη – Καύσωνας χωρίς προηγούμενο στη Γαλλία

Κοινοποίηση:
kafsona

Καύσωνας πλήττει μεγάλο μέρος της Ευρώπης ενώ αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου σε Γαλλία και Ισπανία. Ο καύσωνας αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο σήμερα, Πέμπτη, και Παρασκευή.

Στην Ισπανία, η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet έθεσε σε πορτοκαλί συναγερμό (σημαντικός κίνδυνος) πέντε βόρειες επαρχίες, με 42 βαθμούς Κελσίου να αναμένονται στην κοιλάδα του Έβρου στη βορειοανατολική Ισπανία. Ο πορτοκαλί συναγερμός θα επεκταθεί την Πέμπτη σε συνολικά δέκα επαρχίες της κεντρικής και της βορειοανατολικής Ισπανίας. Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο TVE έχει επονομάσει τον καύσωνα αυτόν «η εβδομάδα της κόλασης».

Στη Γαλλία, οι θερμοκρασίες θα αυξηθούν περαιτέρω με τις μέγιστες να κυμαίνονται από 35 έως 39 βαθμούς Κελσίου κυρίως στα νότια και τα ανατολικά.

Ο δημόσιος μετεωρολογικός οργανισμός Meteo France κάνει λόγο για έναν καύσωνα «χωρίς προηγούμενο από το 1947 όσον αφορά στην ένταση και την πρόωρη εμφάνισή του». Εκτιμά πως η θερμοκρασία «θα φθάσει πιθανόν σε διάφορα σημεία τους 40 βαθμούς και είναι πιθανόν να καταρριφθούν μηνιαία, ακόμη και απόλυτα ρεκόρ θερμοκρασιών».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Ζέστη δεν θέλατε; πάρτε την στις χωρες σας! Γιατί εκει δεν σας αρέσει; Την θέλετε μόνο σε διακοπες; Καθήστε κάτω απο τον ηλιο 8 ωρες οπως καθεστε και οταν ερχεστε στην Ελλάδα. Ο ίδιος.. Ήλιος δεν είναι;

Comments are closed.