Κίτρινα Γιλέκα: Διαδηλωτής φώναζε στους αστυνομικούς “αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε”!

Κοινοποίηση:
FRANCE_PROTESTS_30_4_2019-768x538

Να αυτοκτονήσουν (!) καλούσε τους αστυνομικούς ένας άνδρας στη διάρκεια διαδήλωσης από τα Κίτρινα Γιλέκα. Σήμερα, Τρίτη (30.4.2019) βρέθηκε στο εδώλιο δικαστηρίου στο Παρίσι.

Ο διαδηλωτής, που συμμετείχε από την πρώτη στιγμή στα Κίτρινα Γιλέκα, καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ο άνεργος αυτός μάγειρας, ηλικίας 49 ετών, θα πρέπει, επίσης, να προσφέρει κοινωνική εργασία για 180 ώρες και έχει την υποχρέωση, μόλις βρει δουλειά, να καταβάλει 500 ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο αστυνομικούς που προσέφυγαν δικαστικά εναντίον του για ηθική βλάβη.

Στις 20 Απριλίου μαζί με άλλους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων ο άνδρας αυτός φώναζε “αυτοκτονήστε, αυτοκτονήστε” προς τις δυνάμεις ασφαλείας, την ώρα που η γαλλική αστυνομία πλήττεται από την αρχή του έτους από ένα άνευ προηγουμένου κύμα αυτοκτονιών.

Κίτρινα Γιλέκα: Αυτοκτονούν αστυνομικοί

“Ξεκίνησε αφού οι δυνάμεις ασφαλείας έσπρωξαν μία έγκυο γυναίκα”, δήλωσε ο κατηγορούμενος που εμφανίστηκε στο δικαστήριο φορώντας ένα μαύρο μπλουζάκι με το πορτρέτο του Πάμπλο Εσκομπάρ, του Κολομβιανού βαρόνου των ναρκωτικών.

Ο 49χρονος, που συμμετέχει σε όλες τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων που πραγματοποιούνται εδώ και περισσότερους από πέντε μήνες, δικαιολογήθηκε λέγοντας: “τα λόγια μου βγήκαν από το στόμα μου πιο γρήγορα από τις σκέψεις μου (…) Ήταν η τρέλα της στιγμής”.

Τα συνθήματα αυτά είχε καταδικάσει ο πολιτικός κόσμος της Γαλλίας αλλά και τα συνδικάτα των αστυνομικών.

Από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 28 αυτοκτονίες αστυνομικών στη Γαλλία και ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Κολόμπ εγκαινίασε χθες Δευτέρα ένα κέντρο πρόληψης αυτοκτονιών στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται τα μέλη των δυνάμεων της τάξης και το οποίο θα βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: