Κάρπαθος: Πανικοβλήθηκαν οι δύο δύτες όταν τους τελείωσε το οξυγόνο -Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Κοινοποίηση:
dytes-thalassa

Το φως της δημοσιότητας είδε το ιατροδικαστικό πόρισμα για τους δύο δύτες που βρήκαν τραγικό θάνατο στην Κάρπαθο.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η αιτία θανάτου των δύο δυτών είναι ο πνιγμός. Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν φαίνεται να τους κυρίευσε ο πανικός όταν αντιλήφθηκαν ότι τους τελείωσε το οξυγόνο στις μπουκάλες που είχαν μαζί τους.

Σημειώνεται ότι ο ιατροδικαστής που ανέλαβε την υπόθεση δεν εντόπισε κακώσεις στο σώμα τους. Υπενθυμίζεται ότι οι άνδρες αγνοούνταν από τις 24 Αυγούστου και εντοπίστηκαν νεκροί μια ημέρα αργότερα. Πρόκειται για έναν Ιρανό 30 ετών και έναν Τσέχο 60 ετών.

Εξαιρετικά δύσκολο το σημείο που εντοπίστηκαν οι δύτες

Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδόθηκαν από τον τηλεοπτικό σταθμό, το σημείο που βρέθηκαν οι άτυχοι δύτες χαρακτηρίζεται ως εξαιρετικά δύσκολο και δυσπρόσιτο, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν είχα λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας. Μάλιστα είχαν και κακή ορατότητα λόγω της θολούρας με αποτέλεσμα, από τα τρία άτομα που καταδύθηκαν, μόνο ένας κατάφερε να σωθεί.

«Εμείς ερευνήσαμε το χώρο πρώτοι, βρήκαμε την πόρτα, πρόκειται για ένα φαράγγι με σπηλαιώσεις και δωμάτια δαιδαλώδη», ανέφερε μεταξύ άλλων προ ημερών ο κ. Παραγυιός, αυτοδύτης στην Κάρπαθο που μίλησε στον Alpha.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: