ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑΣ! Τους πείραξε ο “Ευαγγελισμός” και ο “Άγιος Δημήτριος” – Αλλάζουν τα ονόματα σε σταθμούς του Μετρό

Κοινοποίηση:
1547585_ptosi-andra-metro

Αξιότιμοι Κύριοι του Μακελειό, έστειλα στην διοίκηση του μετρό το παρακάτω κείμενο:

Αξιότιμοι Κύριοι της “Αττικόν μετρό”, διάβασα στην ειδησεογραφία ότι προτίθεστε να αλλάξετε τα ονόματα των σταθμών “Ευαγγελισμός” και “Άγιος Δημήτριος”. Θεωρώ την ενέργειά σας αυτή λάθος: Διότι τα ονόματα αυτά για τους κατοίκους των Αθηνών είναι πλήρως ταυτισμένα με το αντίστοιχο νοσοκομείο το ένα και τον ναό του Αγίου Δημητρίου και την ευρύτερη περιοχή το άλλο. Δεν είναι δυνατόν ένας μη δημότης να θυμάται που θα κατέβει, αν θέλει να πάει στον Ευαγγελισμό. Μερικά πράγματα έχουν καταστεί παράδοση πλέον.

Ενα άλλο θέμα είναι το όνομα “Μπακογιάννης”. Θεωρώ ότι έχετε σκοπό να κολακέψετε τον νυν Δήμαρχο με την ενέργειά σας αυτή, και αυτό δεν είναι σωστό, μόλις πήρατε την διοίκηση του Μετρό, να ευλογείτε τα γένια σας. Κι αν έρθουν κάποιοι άλλοι στην εξουσία αργότερα να θέλουν κι αυτοί να αλλάξουν τα ονόματα των σταθμών, βάζοντας ονόματα δικών τους. Όλοι μας συγκινηθήκαμε απόν την δολοφονία του Μπακογιάννη, ήταν ένας νέος άνθρωπος που έχασε την ζωή του αδίκως, αφήνοντας δυο παιδιά ορφανά.

Αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση, κατά την άποψή μου με την εν λόγω περιοχή.
Εκτός κι αν σας ενοχλούν οι λέξεις καθ’ εαυτές, συμμορφούμενοι σε εντολές άλλων, προς ένδειξη προοδευτισμού.
Δεν νομίζω ότι οι Γάλλοι θα άλλαζαν τον σταθμό της Notre Dame, επειδή έχει θρησκευτικό περιεχόμενο.

Μετά τιμής
Στυλιανή Κουρίτα

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

18 Σχόλια

  1. Να τα σβησετε ολα τα Χριστιανικα ονοματα,γουρουνια.ετσι δεν σας ζητανε τα εωσφορικα αφεντικα σας;να βαλετε ονοματα επιφανων ανθρωπων,οπως ζακ-μωχαμετ-αλι-κ.α μωρη γκιοσα πιπιλη οταν κινδυνευεις την Παναγια επικαλεισαι ή τον μπακογιαννη;οταν εχεις αναγκη Τον Θεο μωρη κουρουνα ποιον επικαλεισαι; Τον Αγιο Δημητριο ή τον “ζακ;ξερω,ξερω θα βγεις στα καναλια αυριο μεθαυριο για να μας πεις ποσο “χριστιανη” εισαι.και οτι απο μικρο παιδι πηγαινεις στην εκκλησια και αναβεις το κερακι σου,αλλα αλλο η εκκλησια και αλλο η πολιτικη ζωη.αυτες τις μαλακιες δεν θα πεις μωρη καρακαξα;;;;;;;ειστε σιχαμενοι ολοι σας.ειστε συνεχεια του συριζα.αποκαλυπτεστε λιγο λιγο!!!!!! Νεοταξιτικα παρασιτα ειστε ολοι σας!!!!!!!!! Ακουτε Χριστο και περνετε αντιβιωση βρωμιαρηδες.χιλιες φορες πολεμος να ξεβρωμισει η γη απο την σαπιλα και την δυσωδια που ξεχειλιζετε.

  2. Ότι και να κάνουν, εγώ θα επιμένω να ονομάζω “Βασιλέως Κωνσταντίνου” τον δρόμο μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιώς. Επιπλέον, θα συνεχίσω να ονομάζω “Λεωφόρο Θησέως” τον κεντρικό δρόμο της Καλλιθέας. Τους λοιπούς ψευτοηγετίσκους (Παναγούληδες & Σια) που προσπαθεί να αναδείξει ως ήρωες η Μεταπολίτευση, να μην πω πού τους έχω γραμμένους…

  3. αλαξτε ρε χαμενοι τον σταθμο ακροπολη γιατι καμια σχεση δεν εχει με την ακροπολη εκει ειναι μακρυγιαννη για να πας στην ακροπολη περπατας μιση ωρα αλλο θεμε το μουσειο της ακροπολης γιατι κολλησατε στον ευαγγελισμο και αγ δημητριο μετα θα εχει σειρα αγ αντωνιος αγια μαρινα αγιος ελευθεριος και οτι εχει σχεση με αγιο ντροπη σας δημοκρατικα αποβλητα

    1. Κάνεις λαθος φίλε ότι περπατας μισή ώρα για την Ακρόπολη από τον σταθμό. Είναι ο πλησιέστερος στην Ακρόπολη και βρίσκεται μέσα στην περιοχή της. Δεν νομίζω να περίμενες να γίνει ο σταθμός πάνω στον ιδιο τον βράχο της Ακρόπολης. Ως προς τα άλλα που λες για τους σταθμούς με τα ονόματα των Αγίων, έχεις δικιο.

      1. οταν ο ξενος βλεπει σταθμο ακροπολη νομιζει οτι θα ειναι πολυ κοντα ηρθαν φιλοι απο γαλλια και βλαστημαγανε γιατι περπατουσαν για τον βραχο δεν ειπα να γινει πανω στην ακροπολη σταθμος αλλα θα μπορουσε να γινει στην διονυσιου αρεοπαγιτου εκει στην διασταυρωση προς θησειο η να μετονομαστει μουσειο ακροπολης

        1. ας επαιρναν ταξι αν δεν ηθελαν να περπατησουν ρε μαλακα peter.. Αλλο είναι το θέμα για άσχετα μιλάς εσύ και μάλλον ψηφίζεις κιόλας.

        2. Ρε αλήτη άμα σε βρω θα μιλήσεις έτσι από κοντά για το σόι μου;; Θες ξύλο εσύ peter

  4. υπήρχε κάποτε ένας αληθινός αρσενικός άντρας που λεγόταν Γεώργιος Παπαδόπουλος.Έπαιρνε μόνος του κάποιες αποφάσεις και στο χαρτί έγραφε: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ. Είχε τα μπαλάκια και τα έκανε όλα μόνος.Μετά ήλθαν κάποιοι που αυτοονομάστηκαν δημοκράτες.Όποια κάστα και αν είχε την εξουσία,παρ’όλο που δεν είχε ποτέ με το μέρος της την πλειοψηφία του λαού αποφάσιζε στο όνομα της δημοκρατίας.Κι έτσι φτάσαμε εδώ που είμαστε τώρα.Τόχε πει άλλωστε εκείνο το λουλούδι ο κωστάκης ο λαλιώτης: Θέτε δεν θέτε έχουμε δημοκρατία.Σιωπή λοιπόν

  5. Θα έπρεπε οι Κάφροι που πήραν τήν απόφαση νά αντικαταστησουν το όνομα τού Σταθμού ι Ευαγγελισμος, οτι η ίδρυση του Νοσοκομείου υπήρξε ιστορικό γεγονός σημαντικό γισ την ιστορία της πολεως τών Αθηνών . Ιδρύθηκε τό 1872 ως Νοσοκομικον Παιδευτηριον με την υλική και ηθική συμβολή της Βασιλισσης Ολγας, πρός τιμή της οποίας φιλοτεχνηθηκε και μαρμαρινη προτομή που κοσμεί το Πάρκο τού Ευαγγελισμού . Ας δώσουν τό όνομα Μπακογιανμης στόν σταθμο metro Αμπελοκηπων .

  6. Ωραία η μεθόδευση . Γιά να μήν προκληθουν αντιδράσεις συνδυάζουν τήν αλλαγή ονομασίας τού σταθμού Ευαγγελισμού σε Παύλος Μπακογιαννης μέ εκείνη τού Αγίου Δημητριουσε Αλέκος Παναγουλης .

  7. Ε να μην δώσουμε το όνομα Μπακογιαννης τόσα καλά έκανε σ αυτό τον τόπο. Δεν είδαμε τίποτα ακόμα.

  8. ΜΗΠΩΣ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟ ΄΄ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ΄΄, ΛΕΩ ΕΓΩ, ΟΛΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΄΄ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ΄΄……………ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΥ ΣΕ ΄΄ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε΄΄, ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΑ ΤΡΕΜΕΤΕ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ…………..

  9. Η Πιπιλη(και κάποιοι άλλοι) ηταν που πρότειναν πριν χρόνια να αλλάξουν τα ονόματα στις στάσεις του μετρό που έχουν ονόματα αγιων

  10. Ο διαολος δουλεια δεν ειχε και π@@@@@ τα παιδια του!…Δεν θα διαφωνησω με την προσωπικοτητα των δυο ανδρων.Υπαρχουν διαχρονικα ογκολιθοι της Πατριδας μας.Π.χ. Αριστοτελης, Πλατων, Σωκρατης, Αρχιμηδης,Ευκλειδης, Κολοκοτρωνης,Καραισκακης,κ.ο.κ.
    Με την ιδια λογικη αλλαξτε π.χ. την σταση Παν/μιο, Κατεχακη,Νομισματοπειο,..
    Φαινεται οτι η εκδουλευση παει συννεφο!..
    Το πολυ λιβανισμα προκαλει ψευδαισθησεις και εγκεφαλικες διαταραχες απο ανεγκεφαλους.

Comments are closed.