ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΙ ΟΙ ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ! Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ από τους στόχους εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα…

Κοινοποίηση:
091678

Προβληματισμός έχει προκληθεί στα υψηλά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά τις τρεις εμπρηστικές επιθέσεις, σε διάστημα μόλις μίας ώρας, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Στόχο αποτέλεσαν – διαδοχικά – το αυτοκίνητο του διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού, καφετέρια που ανήκει στην οικογένεια του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Νίκου Ρωμανού, καθώς και πολυκατοικία, στην οποία διαμένει γνωστός δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ.

Πώς εξελίχθηκαν οι επιθέσεις

Η πρώτη επίθεση καταγράφηκε στη 1:20, όταν άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια στο Χαλάνδρι, προκαλώντας ζημιές σε σταθμευμένο Ι.Χ. όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», το αυτοκίνητο ανήκει σε αστυνομικό, ο οποίος υπηρετεί ως προϊστάμενος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Στη 1:40, παράλληλα, άγνωστοι τοποθέτησαν γκαζάκια και στην οδό Διονύσου, στην Κηφισιά, προξενώντας φθορές σε καφέ – ζαχαροπλαστείο της περιοχής.

Τέλος, στις 2:10, σημειώθηκε και τρίτη εμπρηστική επίθεση, αυτή τη φορά σε είσοδο πολυκατοικίας στην Καλογρέζα.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο συγκεκριμένο κτίριο διαμένει δημοσιογράφος, ο οποίος ασχολείται με αστυνομικό ρεπορτάζ.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ

Αξιωματούχοι της Ελληνικής Αστυνομίας θεωρούν ότι το μπαράζ των επιθέσεων ήταν συντονισμένο και οργανωμένο από την ίδια ομάδα δραστών. Μάλιστα, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει κοινή ανάληψη ευθύνης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ώρες, δράστες τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο Ι.Χ. όχημα της διευθύντριας του Ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: