Ιπποπόταμος σκότωσε τουρίστα που προσπάθησε να τον φωτογραφίσει

Κοινοποίηση:
ippopotamos-kynigise-andra

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα λίγων ωρών στην Κένυα μετά από ισάριθμες επιθέσεις ιπποπόταμων κοντά στη λίμνη Ναϊβάσα.

Ο ένας νεκρός είναι ένας Κινέζος τουρίστας που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησε να φωτογραφίσει ένα από τα μεγαλόσωμα ζώα και ο δεύτερος ένας ψαράς.

«Ο Κινέζος τουρίστας είχε δεχθεί δάγκωμα στο στήθος. Τα τραύματά του ήταν τόσο βαριά ώστε πέθανε λίγα λεπτά με την ανάσυρσή του από τη λίμνη (σ.σ. το Σάββατο)» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών. Εκτός από τον 66χρονο που έχασε τη ζωή του, τραυματίστηκε και ένας ομοεθνής του.

Λίγες ώρες αργότερα και σε μικρή απόσταση από το σημείο που δέχθηκε τη θανατηφόρα επίθεση ο Κινέζος τουρίστας, νεκρός εντοπίστηκε και ένας ψαράς από την Κένυα

Μετά τους δύο αυτούς θανάτους, ο αριθμός των θυμάτων από επιθέσεις ιπποποτάμων έφτασε τους 6 από τις αρχές του 2018.

Όπως εξηγούν ειδικοί η άνοδος της στάθμης των νερών έχει υποχρεώσει τους ιπποπόταμους να καταφύγουν κοντά σε κατοικημένες περιοχές προκειμένου να βρουν φαγητό.

Οι ιπποπόταμοι που θεωρούνται επιθετικά ζώα, έχουν κοφτερά δόντια και ζυγίζουν έως και 3 τόνους, κάθε χρόνο θεωρούνται υπεύθυνοι για 500 θανάτους στην Αφρική.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: