Ιδού τα «συνεταιράκια»! Ο Επιφάνιος ζητάει στήριξη Ποροσένκο στις εκλογές -Συνεχίζεται η βία στις εκκλησίες

Κοινοποίηση:
porosenko-epifanios

Κι ενώ μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τον δεύτερο και τελικό γύρο τη εκλογικής αναμέτρησης στην Ουκρανία την προσεχή Κυριακή, ο Ποροσένκο που διέλυσε την Ορθοδοξία με τα κόλπα με την νέα εκκλησία με αντάλλαγμα το πενιχρό 15-16%, βλέπει πως μόνο με…θαύμα μπορεί να κερδίσει.

Οπότε επιστρατεύονται όλοι οι ..πρόθυμοι. Για γέλια ήταν ο ιερέας εκείνος της νέας Εκκλησίας που την προηγούμενη εβδομάδα είπε πως όποιος δεν ψηφίσει τον νυν πρόεδρο “θα πάει στην κόλαση”.

Τώρα όμως μπήκαν τα μεγάλα μέσα! Ο ίδιος επικεφαλής της νέας μη αναγνωρισμένης Εκκλησίας, Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος έκανε έκκληση για την ενότητα της Ουκρανίας απέναντι στην “ρωσική επιθετικότητα”, στηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς την υποψηφιότητα Ποροσένκο.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας σε εκκλησία στην Ternopil σχολίασε:

«Είμαστε σε μια δύσκολη εποχή σχηματισμού του ουκρανικού κράτους μας. Στα ανατολικά υπάρχει ένας πόλεμος. Επιθετικοί προσπαθούν να μας υποδουλώσουν σωματικά και να μοιραστούν το εσωτερικό της χώρας. Και πρέπει να καταλάβουμε αν είμαστε διχασμένοι τότε ο βόρειος γείτονά μας θα είναι σε θέση να αρπάξει τη χώρα μας».

Σύμφωνα με τον Επιφάνιο είναι ζωτικής σημασίας για την Ουκρανία, “καθένας να κάνει μια σοβαρή επιλογή στις προεδρικές εκλογές”.

«Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την Ουκρανία και για κάθε έναν από εμάς. Θα επιλέξουμε το μέλλον μας. Το μέλλον για τα επόμενα χρόνια.” είπε και μίλησε για τα γεγονότα της πλατείας Μειντάν, αναφέρθηκε σε “επανάσταση της αξιοπρέπειας”, για τους εκατοντάδες που διακινδυνεύουν τη ζωή τους μόνο και μόνο για την Ευρωπαϊκή προοπτική του ουκρανικού κράτους μας και άλλα τινά…

Κι αν ο Επιφάνιος φαίνεται να στηρίζει Ποροσένκο, η “αλεπού” Φιλάρετος προσπαθεί να αποφύγει την επόμενη μέρα με πρόεδρο Zelensky -που ούτως ή άλλως σαρώνει στις δημοσκοπήσεις- εκβιάζοντας!

Όπως υποστήριξε ο “επίτιμος Πατριάρχης” ο Vladimir Zelensky μπορεί να υποστηρίξει την κανονική εκκλησία, την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Η ουκρανική εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας ελπίζει ότι θα την υποστηρίξει. Και πιστεύουμε ότι θα υποστηρίξει. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι ότι η ένωση είτε θα σταματήσει τελείως είτε θα είναι πολύ αργή «, προβλέπει ο Φιλάρετος.

«Για το γεγονός ότι ο Πόροσενκο θα υποστηρίξει την ενοποίηση της Ορθοδοξίας της Ουκρανίας, δεν αμφιβάλλουμε. Για το πώς θα συμπεριφερθεί ο Zelensky, εάν εκλεγεί, δεν ξέρουμε. Ίσως υποστηρίξει, αλλά δεν έχουμε ακόμα αποδείξεις’, πρόσθεσε ο Φιλάρετος.

Στο μεταξύ η βία συνεχίζεται

Χθες 14 Απριλίου, κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης Λειτουργίας, γνωστοί-άγνωστοι κατέλαβαν με την βία την εκκλησία των Αγίων Κοσμά και Δαμιανού στο Rozvazh Ostrog, στην περιφέρεια Rivne.

«Άρπαξαν ανθρώπους από τα χέρια, τα μαλλιά, από σκισμένα ρούχα, παιδιά έπεσαν, περπατούσαν πάνω από τα παιδιά”, κατήγγειλε η ενορίτης Βαλεντίνα.

Όπως αναφέρθηκε επίσης η βία συνεχίστηκε υπό την ανοχή της αστυνομίας, ενώ μια γυναίκα κατήγγειλε πως της πήραν το κινητό με το οποίο κατέγραφε όσα συνέβαιναν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: