Θρίλερ στην Κύπρο με κατασκοπευτικό βαν που κατασχέθηκε από την Αστυνομία

Κοινοποίηση:
larnaka

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, το βαν κατασχέθηκε τα ξημερώματα από την Αστυνομία και μεταφέρθηκε με πλατφόρμα στο Αρχηγείο. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Άστρα, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, είπε πως από τις πρώτες εξετάσεις διαφάνηκε ότι πιθανόν να υπάρχει εύλογη υπόνοια για θέματα που σχετίζονται με τη διάπραξη αδικημάτων που σχετίζονται με τον νόμο για την προστασία του απορρήτου και της ιδιωτικής επικοινωνίας.

Εκτός από την κατάσχεση του βαν, εξήγησε, έγιναν επίσης έρευνες και στα υποστατικά της εταιρείας.

Το όχημα βρίσκεται στα εργαστήρια και εξετάζεται από μέλη της Αστυνομίας, ενώ αναμένεται να περάσει για κατάθεση από το αστυνομικό τμήμα και ο Ισραηλινός ιδιοκτήτης του.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα με το βαν, παρουσιάστηκε από το παγκοσμίου φήμης δημοσιογραφικό πρακτορείο Forbes, το οποίο συνομίλησε και με τον ιδιοκτήτη του, έναν πολυεκατομμυριούχο Ισραηλινό πρώην μυστικό πράκτορα, ο οποίος ειδικεύεται πλέον στον ιδιωτικό τομέα προσφέροντας υπηρεσίες κατασκοπείας σε κράτη και άλλους φορείς.

Ο Ισραηλινός Tal Dilian, που παρουσιάζεται ως Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας εξηγεί στην κάμερα ότι το βαν και ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός του, μπορεί να παρακολουθεί κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές από απόσταση 500 μέτρων.

Για το θέμα, έντονες είναι οι αντιδράσεις κομμάτων που ζητούν απαντήσεις, ενώ η Κυβέρνηση εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση, παραπέμποντας στην Αστυνομία.

Πηγή: philenews

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ……………..

Comments are closed.