Θεσσαλονίκη: Η στιγμή της παρέμβασης αναρχικών στα Δικαστήρια για τον Κουφοντίνα (BINTEO)

Κοινοποίηση:
anarhikoi

Παρέμβαση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης έκαναν νωρίτερα το πρωί μέλη αναρχικής συλλογικότητας σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Πέταξαν τρικάκια μέσα στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης και ανάρτησαν πανό.Έγιναν όμως αντιληπτοί από αστυνομικούς του τμήματος τάξης δικαστηρίων που τους προσήγαγαν, ενώ διατάχθηκε από τον εισαγγελέα η κράτησή τους για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Σε ανακοίνωση σχετικά με την παρέμβαση που αναρτήθηκε στο athensindymedia αναφέρεται:

«Από τις 2/5/2019 ο Δ. Κουφοντίνας βρίσκεται σε απεργία πείνας διεκδικώντας το αυτονόητο από τον νόμο δικαίωμά του σε τακτικές άδειες. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στην εντατική με άμεσο κίνδυνο για πολυοργανική ανεπάρκεια και κατά συνέπεια για τη ζωή του.

Σήμερα Τρίτη 21/5 θα συζητηθεί στο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου το αίτημα αναίρεσης της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου σχετικά με τη μη χορήγηση άδειας χωρίς να έχει γίνει γνωστό το πότε θα εγκριθεί ή όχι η άδειά του.

Σήμερα Τρίτη 21/5 μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης πραγματοποιήσαμε παρέμβαση αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα μέσα στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης απαιτώντας την άμεση χορήγηση άδειας και την κατάργηση του εισαγγελικού βέτο.

Έγιναν προσαγωγές 4 συντρόφων που μετατράπηκαν σε συλλήψεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης σύμφωνα με το άρθρο 334 παράγραφος 3.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟΥ ΒΕΤΟ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: