Θα τραβάς τα μαλλιά σου: Ο Κόλκας αποθεώνει άλλη ελληνική ομάδα – Δε βρίσκεις ποια είναι με τίποτα! Έχει μείνει άφωνη όλη η Θεσσαλονίκη!

Κοινοποίηση:
kolkas1

Για τον ΠΑΟΚ ξεκινά μια τριάδα αγώνων – φωτιά, στην «καυτή» έδρα μιας ομάδας που δεν πρέπει να λείψει ξανά από την ποδοσφαιρική πραγματικότητα της χώρας.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ολοκληρώθηκε αυτό το μαρτύριο της πρώτης διακοπής του πρωταθλήματος και πλέον ξεκινά εκ νέου το μαρτύριο της διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Το ευχάριστο για εμάς, είναι πως πάμε να αγωνιστούμε εκεί που έπρεπε να βρισκόμαστε τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο, σε μία έδρα που δεν μπορεί να λείψει ποτέ ξανά από την ποδοσφαιρική καθημερινότητα της χώρας.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να μην διαθέτει τον ΟΦΗ στη Σούπερ Λίγκα. Οι παραστάσεις μου από το Γεντί Κουλέ είτε σαν οπαδός, είτε σαν δημοσιογράφος, είναι από τις πλέον έντονες.

Ο ΠΑΟΚ πηγαίνει σήμερα στη Κρήτη, σε μία εποχή που σηματοδοτεί το κάτι καινούργιο για τον ΟΦΗ, με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος που δίνει όραμα και μας δίνει την αίσθηση πως η ομάδα θα επιστρέψει στην ποδοσφαιρική ελίτ και στο ύφος που επέβαλε ο ένας και μοναδικός Ευγένιος Γκέραντ. Γιατί αυτό το ύφος είναι και ο μονόδρομος για τους Κρητικούς.

Το ότι το κλίμα μεταξύ ΠΑΟΚ και ΟΦΗ είναι άριστο, δεν σημαίνει πως ο ΠΑΟΚ θα πάει στη Κρήτη για διακοπές. Πρώτο επίσημο εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου, η οποία στον φυσικό της χώρο παραδοσιακά αυξάνει τη δύναμή της, σε έναν αγωνιστικό χώρο δύσκολο που το παραμικρό έλλειμμα συγκέντρωσης θα το βρεις μπροστά σου.

Θυμάμαι στην εποχή Μπάγεβιτς ένα σκηνικό με ομιλία του Σέρβου να ξεκινά πως εδώ έχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια και να πετάγεται παίκτης που δεν ήταν από τους αισιόδοξους και να λέει… 21, κάτι που επιβεβαιώθηκε δύο ώρες μετά.

Θυμάμαι εκείνο το παιχνίδι που ο ΟΦΗ ήταν υπό διάλυση το 2015, δεν ξέραμε καν αν θα είναι σε θέση να στηθεί στη σέντρα για να παιχτεί το παιχνίδι. Τελικό αποτέλεσμα 3-1 υπέρ του και εμείς να αναρωτιόμαστε τι έγινε. Θυμάμαι στο ημίχρονο που πήγα για νερό, να μου μιλάνε Ομιλήτες σαν να ήταν ο ΠΑΟΚ προς διάλυση και να μου χτυπάνε την πλάτη φιλικά για να μου δώσουν κουράγιο.

Ο ΠΑΟΚ καλείται να μπει στο γήπεδο με πολύ μεγαλύτερη ενέργεια απ όση ξόδεψε στους άλλους δύο αγώνες πρωταθλήματος με Τρίπολη και Νέα Σμύρνη. Η ομάδα δεν είχε την συμπεριφορά που έπρεπε στα δύο πρώτα παιχνίδια έχοντας έλλειμμα συγκέντρωσης λόγω της έντασης και της πίεσης των ευρωπαϊκών αγώνων, όμως από εδώ και πέρα η εικόνα της από το πρώτο λεπτό στους αγώνες πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι διαφορετική.

Το να λες πως πάω για το πρωτάθλημα, πρέπει να συνοδεύεται και από ανάλογη εικόνα. Γιατί νούμερο ένα στόχος του ΠΑΟΚ, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο αγώνας με την Τσέλσι που ακολουθεί, είναι προφανώς πιο εμπορικός αλλά σίγουρα όχι πιο σημαντικός από αυτόν του Σαββάτου.

Αύριο ξεκινά η πρώτη τριάδα αγώνων φωτιά που θα μας δώσουν και έναν μπούσουλα για το πως θα το πάει ο Λουτσέσκου. Στη παρουσία του στον ΠΑΟΚ, δεν είχε ποτέ αντίστοιχη διαβολοεβδομάδα με παιχνίδι στη Κρήτη, με Τσέλσι και τέλος με την ΑΕΚ στη Τούμπα. Δύο must win δύσκολα παιχνίδια και ένα απέναντι σε μία ομάδα μέσα στις δέκα καλύτερες του κόσμου αυτή τη στιγμή.

Η απουσία του Πρίγιοβιτς είναι ένα θέμα, αλλά ισοσκελίζεται με την επιστροφή Βαρέλα που έλειψε εμφατικά στα δύο πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος. Είναι η ευκαιρία του Τσούμπα Ακπόμ να συστηθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα μιας και στο προηγούμενο παιχνίδι δεν τον άφησαν να χαρεί το καθαρό γκολ που πέτυχε.

Ο Άγγλος είναι εξαιρετική περίπτωση σέντερ φορ και αργά ή γρήγορα θα έπαιρνε την ευκαιρία του. Από την άλλη βέβαια, παίρνει την πρώτη του ευκαιρία σε μία έδρα ειδικών συνθηκών που ίσως τον επηρεάσει. Από τον τρόπο που θα μπει στο παιχνίδι, θα καταλάβουμε ως ένα βαθμό το ποδοσφαιρικό του μέταλλο. Αυτή είναι η εβδομάδα του άλλωστε.

Επίσης θα πρέπει να δούμε το πως θα χρησιμοποιηθεί ο Βέρνμπλουμ, αν δηλαδή θα ξεκινήσει στη Κρήτη ή θα το πάμε για Πέμπτη, με τον Σουηδό να έχει άλλη εικόνα πλέον σε σχέση με τα λίγα λεπτά που είχε χρησιμοποιηθεί αναγκαστικά με τον Αστέρα.

Τέλος, περιμένω έναν Βιεϊρίνια πολύ καλύτερο από αυτόν που είδαμε πριν την διακοπή εξαιτίας του άγαρμπου τρόπου που μπήκε μετά τον τραυματισμό του. Δεν ήταν καλά και αυτό φαινόταν με γυμνό μάτι. Και ο Άντρε για τον ΠΑΟΚ είναι εξαιρετικά σημαντικός.

ΥΓ Αυτό που κάνει η ΚΕΔ με τον Κομίνη, δείχνει και το επίπεδο των ανθρώπων που την αποτελούν. Άνθρωποι χωρίς προσωπικότητα που εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα και το βασικό, προκαλούν την κοινή γνώμη. Έστω την δική μας κοινή γνώμη.

Ο επικίνδυνος Τριτσώνης, μία μουλωχτή μορφή που εξυπηρετεί την αναρχία στο ποδόσφαιρο, συνεχίζουν να ορίσουν αυτό το πράγμα από την Θεσπρωτία, ο οποίος για εμάς είναι μία ιστορική κηλίδα από αυτές που θα μείνουν αποτυπωμένες για πάντα.

Δεν ξέρω πλέον ποια μπορεί να είναι η αντίδραση απέναντι σε αυτή την πρακτική, η οποία σκοπεύει απλά να περάσει το μήνυμα της ανομίας και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων.

Το θέμα είναι πως στη ΚΕΔ είναι τόσο αδίστακτοι, που δεν ενδιαφέρονται για τίποτα. Κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι αυτή η πρακτική με το πράγμα, ουσιαστικά προετοιμάζει το έδαφος για πολλά δεινά.

Την ώρα που όλα είναι μία λεπτή γραμμή, ο Περέιρα με τον Τριτσώνη καταφέρνουν να δοκιμάσουν τα όρια της ανοχής. Και αν μια μέρα γίνει ροντέο, θα φταίνε όλοι οι άλλοι. Σε πρώτη φάση το μόνο σίγουρο είναι πως αυτοί οι δύο με το υπόλοιπο παρεάκι, θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί σε ότι κι αν γίνει από εδώ και στο εξής. Γιατί πριμοδοτούν έναν … άνθρωπο που έκλεψε, που είπε ψέματα, που κρύφτηκε, που έκανε ότι μπορούσε για να μπει στη κορυφή της λίστας όσων μισούμε με πραγματικό λόγο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: