«Θέλει να διαλύσει το Λύκειο» – Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ κατά Γαβρόγλου

Κοινοποίηση:
1

Πυρά κατά του υπουργείου Παιδείας και του Κωνσταντίνου Γαβρόγλου εξαπέλυσαν Μαθηματικοί, Φυσικοί, Χημικοί, Γεωλόγοι και Βιοεπιστήμονες μετά την απόφαση να μην συμπεριληφθούν τα μαθήματα αυτά στις προαγωγικές εξετάσεις της Α΄ και Β΄ Λυκείου ενώ είχε προηγηθεί η μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στο Γυμνάσιο.

Συγκεκριμένα στη Β Λυκείου δεν εξετάζεται κανείς στη Γεωμετρία Γενικής Παιδείας ενώ στην Άλγεβρα μόνο οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά προσανατολισμού οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης. Αντίστοιχα στην Α Λυκείου θα εξετάζεται μόνο Φυσική, Χημεία και όχι η Βιολογία η οποία θα επιστρέφει στη Β Λυκείου.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κάνει λόγο για «ανιστόρητη» απόφαση του υπουργείου Παιδείας και για «αλλοίωση του επιστημονικού περιεχομένου της μαθηματικής εκπαίδευσης».

«Ο περιορισμός της εκπαιδευτικής βαρύτητας και η κατάργηση της συνοχής στην εξέταση των διδασκόμενων μαθημάτων Μαθηματικών στη Β΄ Λυκείου,

(α) ισοδυναμεί με ουσιαστική ακύρωση του ενδιαφέροντος και της διδασκαλίας αυτών των μαθημάτων,
(β) συντελεί στην υποβάθμιση του Λυκείου και στην αναζήτηση ελιτίστικων επιλογών στην εκπαιδευτική αγορά,
(γ) συντελεί στην υποβάθμιση της μαθηματικής εκπαίδευσης, από κεντρικό στοιχείο του σύγχρονου αλφαβητισμού σε περιορισμένο εργαλείο μαθηματικοποίησης μόνο των φανερά εκμαθηματικευμένων πεδίων {…} Κόβουν και ράβουν την εξεταστέα ύλη, αδιαφορώντας για τη συνοχή της διδακτέας ύλης. Αυθαιρετούν» τονίζει η ΕΜΕ στην ανακοίνωσή της.

Απο την πλευρά τους σε κοινή ανακοίνωση Φυσικοί, Χημικοί και Βιοεπιστήμονες αφού σημειώνουν ότι η ηγεσία του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «μετέτρεψε το Γυμνάσιο σε μια άχρηστη εκπαιδευτική βαθμίδα και σε τρίχρονο parking παιδιών, έβαλαν στο στόχαστρο το Λύκειο του οποίου τη διάλυση με περισσή ενάργεια απεργάζονται».

«Η οπισθοδρόμηση είναι πρωτοφανής. Όσοι συμφωνήσουν στη διάλυση του Λυκείου θα είναι υπόλογοι στις επόμενες γενιές γιατί θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελλάδας» τονίζεται στην ανακοίνωσή τους

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Είτε θα φύγουν όλοι οι Συριζαίοι από αυτή τη χώρα, είτε όλοι εμείς οι υπόλοιποι.
    Διαλέχτε και πάρτε.

  2. Πουστόσκυλα Συριζαίοι.
    Σύντομα θα μπείτε όλοι στη φυλάκα.

  3. 1.Το μακελειο να βρει ποτε ο κ.Γαβ πηρε υφηγεσια και με ποιο καθηγητη απο το φυσικο τμημα του παν/μιου Πατρων ?
    2.Μετα απο την ισοπεδωση της Ελλην. Γλωσσας,την αλλοιωση της Ελληνικης Ιστοριας της νοθευσης των Θρησκευτικων,ερχεται και η ισοπεδωση των μαθηματικων!..
    3.Φαινεται οτι ο κ .Γαβ οτι ειτε δεν διδαχθηκε στην τουρκια Ευκλειδεια Γεωμετρια ειτε ,αν διδαχθηκε, ειχε εγγενεις δυσκολιες κατανοησης.Εντευθεν, και το μισος του για τα μαθηματικα.
    4.Κατασκευασαν στο ΕΚΠΑ(Γεμτος και Σια) μια σχολη-ΔΕΝ υπαρχει αντιστοιχη σε παν/μια του εξωτερικου-οπου διδασκουν επεα πτεροεντα και διδουν πτυχια της πλακας…
    5.Περαν των αρχαιων Ελληνικων και της Ελλην .γλωσσας ( Ραλλης και Σια) ,καταργηθηκε η Στερεομετρια!…
    Ετσι, οι μαθητες και οι φοιτητες εχουν σοβαρα προβληματα κατανοησης εννοιων του χωρου.Παραλειπω τις αντιστοιχες δυσκολιες στη φυσικη ,κ.α..
    6.Αναφορικα με την γεωμετρια ,παραπεμπω στη γνωμη ενος εκ των μεγαλυτερων διαφο-γεωμετριων ολων των εποχων:S.S.Chern:What is Geometry?Amer.Math.Monthly,Vol.97,N.8,October 1990,pp.679-686.

  4. Είναι οι καρποί της μεταπολιτευτικής εβραιοπροτεσταντικής αποικιοκρατίας, μισός αιώνας κοντά πάει, εκείνου του πολυτεχνειακού ΄Ψωμί, παιδεία, ελευθερία,¨ ηλίθιε! Τι δεν καταλαβαίνεις;
    Έτσι και χειρότερα θα καταντήσεις, άπατρις και περιπλανώμενος, αν ψηφίζης μόνο και μόνο για το ρουσφέτι σου και όχι και για την πατρίδα, το μέλλον των παιδιών σου και της φυλής…
    Και είναι η εκδίκησις όλων αυτών των ιερών αξιών – ελευθερία, έθνος, αξιοπρέπεια κ.λ.π.- για τις οποίες οι πρόγονοί σου έδωσαν την ζωή τους, και για την διαφύλαξι των οποίων εσυ απεδείχθης δυστυχώς ανάξιος και ανεύθυνος απόγονος και κληρονόμος.

Comments are closed.