Η FIFA “τελειώνει” την Τσέλσι: Βαρύ πρόστιμο και απαγόρευση μεταγραφών μέχρι το 2020

Κοινοποίηση:
chelsea-500

H FIFA ανακοίνωσε τη βαριά ποινή που ορίστηκε εις βάρος της Τσέλσι, η οποία της απαγορεύει να αποκτήσει άλλους ποδοσφαιριστές έως το καλοκαίρι του 2020, δηλαδή για δύο ολόκληρες μεταγραφικές περιόδους.

Η τιμωρία αυτή επιβλήθηκε λόγω της παραβίασης του κανονισμού από τους «μπλε» που απαγορεύει τις μεταγραφές παικτών που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Μάλιστα η Τσέλσι παραβίασε τον κανονισμό 19 τουλάχιστον 29 φορές με ανήλικους ποδοσφαιριστές και της επιβλήθηκε ακόμη πρόστιμο ύψους 400.000 λιρών.

Με αυτόν τον τρόπο ο αγγλικός σύλλογος θα χάσει την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, αλλά και του Ιανουαρίου του 2020 και θα μπορέσει να μετάσχει ξανά στις μεταγραφικές διαδικασίες μόλις το καλοκαίρι του 2020.

Ο κανονισμός που παραβιάστηκε απαγορεύει ξεκάθαρα την μεταγραφή ανήλικων ποδοσφαιριστών σε άλλη χώρα, αν δεν μεταναστεύσουν και οι γονείς τους μαζί, με αιτία διαφορετική των ποδοσφαιρικών λόγων. Εξαιρούνται οι μεταγραφές εντός Ε.Ε. για ποδοσφαιριστές άνω των 16.

Πλέον η ομάδα έχει περιθώριο 90 ημερών να ασκήσει έφεση με την υπερασπιστική της γραμμή να ισχυρίζεται ότι οι παίκτες, οι υποθέσεις των οποίων ξεπερνούν τις 100, πέρασαν μεν τις δοκιμές, αλλά ουδέποτε αποκτήθηκαν από άλλο σύλλογο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: