Η τελευταία εικόνα του Ελ Τσάπο – Σε αυτές τις σκληρές φυλακές θα “σαπίζει” για το υπόλοιπο της ζωής του

Κοινοποίηση:
elchapo-768x517

Παρέα με άλλους διάσημους κακοποιούς και τρομοκράτες του σήμερα είναι πλέον ο Ελ Τσάπο, ο διάσημος βαρόνος του καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού που καταδικάστηκε σε ισόβια.

Οι φυλακές στις οποίες μεταφέρθηκε και θεωρούνται υπερ – υψίστης ασφαλείας στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο Κολοράντο.

Ο Χοακίν Ελ Τσάπο Γκουζμάν μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στις συγκεκριμένες φυλακές την περασμένη Παρασκευή με απίστευτα μέτρα ασφαλείας. Οι φυλακές στις οποίες μεταφέρθηκε είναι διαβόητες για το πόσο αυστηρά είναι τα μέτρα που υπάρχουν εκεί και είναι το «σπίτι» για πολλούς διάσημους δολοφόνους και τρομοκράτες που έχουν σπείρει τον θάνατο.

Οι φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Φλόρενς του Κολοράντο φιλοξενούν εκτός από τον Ελ Τσάπο: τον Unabomber, Τεντ Καζίνσκι, τον βομβιστή του Μαραθωνίου της Βοστόνης, Τζοκάρ Τσαρνάεφ, έναν από τους οργανωτές της 11ης Σεπτεμβρίου Ζακαρίας Μουσάουι και τον βομβιστή του World Trade Center το 1993, Ραμζί Γιούσεφ.

Παρά το γεγονός ότι θα ασκήσει έφεση στην απόφαση της ισόβιας καταδίκης του ο Ελ Τσάπο και παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι του ζήτησαν να μείνει στο Μανχάταν για άλλους δυο μήνες το χρονικό των προηγούμενων αποδράσεών του λειτούργησε αποτρεπτικά και έτσι πήρε τον δρόμο για τις πιο σκληρές και αυστηρές φυλακές των ΗΠΑ.

Μάλιστα, ο Ελ Τσάπο θα κρατηθεί στην πιο απομονωμένη πτέρυγα των φυλακών που ονομάζεται Range 13.

Επίσης, δεν θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις από την σύζυγό του Emma Aispuro Colonel και τις δίδυμες κόρες του που είναι επτά ετών.

Ο Ελ Τσάπο είναι ο τρίτος κατάδικος στην 25χρονη ιστορία των φυλακών που θα μείνει στην απομονωμένη πτέρυγα Range 13.

Οι περισσότεροι φυλακισμένοι σε αυτές τις φυλακές βγαίνουν ελάχιστες ώρες απο τα κελιά τους μέσα στην εβδομάδα και δέχονται ελάχιστες έως καθόλου επισκέψεις.

Τρώνε όλα τους τα γεύματα μέσα σε μικροσκοπικά κελιά και όπως λέει άνθρωπος που έχει εργαστεί σε αυτές τις φυλακές, πολλοί αν όχι όλοι οι κατάδικοι αν γνώριζαν που θα τους μετέφεραν θα είχαν προτιμήσει την θανατική ποινή.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: