Η καταιγίδα «Ντένις» ξέβρασε πλοίο – φάντασμα στις ακτές της Ιρλανδίας! (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
mv-alta-irish-coast-guard-0

Πριν από 15 μήνες είχε διασωθεί το πλήρωμα του μεταγωγικού πλοίου Alta από το τρίγωνο των Βερμούδων, έκτοτε το πλοίο βολόδερνε ακυβέρνητο στον Ατλαντικό Ωκεανό. Δεκαπέντε μήνες μετά ξεβράστηκε στις ακτές της Ιρλανδίας.

Το μεταγωγικό πλοίο Alta με σημαία Τανζανίας είχε εντοπιστεί τελευταία να πλέει ανοικτά της δυτικής Αφρικής και πιστεύεται ότι ρεύματα το μετέφεραν προς τα βόρεια, όπου παραπλέοντας την Ιβηρική χερσόνησο και τις δυτικές ακτές της Αγλλίας, προτού καταλήξει στο Μπαλικότον της κομητείας Κορκ της Ιρλανδίας την Κυριακή, παρασυρμένο από τα πελώρια κύματα που σήκωσε η καταιγίδα «Ντένις», που προκάλεσε μεγάλες πλημμύρες στη Βρετανία.

«Αυτά συμβαίνουν μια φορά στο εκατομμύριο (…) Δεν έχω ξαναδεί σκάφος έτσι εγκαταλελειμμένο», δήλωσε εκπρόσωπος του σταθμού σωσίβιων λέμβων Ballycotton RNLI Lifeboat σε τοπικά ΜΜΕ. Οι αρμόδιοι προσπαθούν να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες του πλοίου, αλλά προηγούμενες προσπάθειες της αμερικανικής ακτοφυλακής, που είχε διασώσει τον Οκτώβριο του 2018 το δεκαμελές πλήρωμα του Alta, είχαν αποβεί άκαρπες.

Εκπρόσωπος της ακτοφυλακής του Γουότερφορντ δήλωσε ότι το πλοίο δεν μολύνει το περιβάλλον, αλλά εξέφρασε ανησυχία ότι η άμπωτη μπορεί να το παρασύρει σύντομα στα ανοικτά και να αποτελέσει κίνδυνο για σκάφη που πλέουν στην περιοχή. Το πλοίο, που ναυπηγήθηκε πριν από 44 χρόνια, είχε παρουσιάσει σημαντική βλάβη στα ηλεκτρικά του κυκλώματα, που το κατέστησαν ακυβέρνητο ενώ έπλεε από την Ελλάδα προς την Αϊτή το φθινόπωρο του 2018 και το πλήρωμά του σώθηκε εγκαίρως πριν την άφιξη του κυκλώνα Leslie στην περιοχή.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο εντοπίστηκε να πλέει καταμεσής του Ατλαντικού από το βρετανικό πολεμικό πλοίο HMS Protector

.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: