Η αποκάλυψη του γυναικολόγου της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κοινοποίηση:
1

«Αν δεν ήμουν εγώ, η Αλίκη δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος». Ο μαιευτήρας της Αλίκης Βουγιουκλάκη και προσωπικός γιατρός πολλών ηθοποιών Νικόλαος Παπανικολάου ανοίγει την καρδιά του σε γνωστή απογευματινή εφημερίδα, και μιλάει -για πρώτη φορά δημοσίως- τόσο για την περίοδο που η εθνική μας σταρ προσπαθούσε να κάνει παιδί και δεν μπορούσε όσο και για μετά, όταν τα κατάφερε, που επισκέφτηκε το χωριό του για να εκπληρώσει το τάμα της στον άγιο Νικόλαο.


Πριν από αρκετά χρόνια, το 2005, ο κορυφαίος διδάκτωρ Μαιευτικής έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο «Γιατρεύοντας τα αστέρια», στο οποίο μιλούσε για τη σχέση του με όλες τις σπουδαίες του θεάτρου, θέλοντας να το αφήσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Ακόμα και τότε, όμως, δεν έδωσε ούτε μία συνέντευξη.
«Παιδί μου, για μένα όλα αυτά πέρασαν. Είναι πολλά χρόνια που ασχολούμαι μόνο με το χωριό μου, τον Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας» λέει σήμερα από το παλιό ιατρείο του, που βρίσκεται στην περιοχή της Πλάκας.
Αν και ο σπουδαίος γιατρός, που μεσουράνησε τις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, λόγω των διάσημων πελατισσών του, απέφευγε πάντα να μιλήσει δημοσίως, τηρώντας το ιατρικό απόρρητο.
Ώσπου το πλήρωμα του χρόνου ήρθε… Αφορμή για τις συγκλονιστικές αφηγήσεις που κάνει σήμερα, στάθηκε η έκθεση με ανέκδοτες φωτογραφίες που κοσμούν τους τοίχους του μικρού μουσείου το οποίο έχει στηθεί στο χωριό του, τον Πλάτανο.
Ανάμεσα σε αυτές, και οι φωτογραφίες από την επίσκεψη της Αλίκης εκεί, 49 χρόνια πριν, για να εκπληρώσει το τάμα της. Αυτό που είχε κάνει στην εκκλησία του αγίου Νικολάου για να μείνει έγκυος.
«Η Αλίκη, εκτός από πελάτισσά μου, ήταν και πολύ καλή φίλη. Εγώ τη βοήθησα να κάνει το παιδί της, τον Γιάννη. Αν δεν ήμουν εγώ, η Αλίκη δεν θα μπορούσε να μείνει έγκυος» μας λέει και στα χέρια του κρατάει ένα άλμπουμ γεμάτο με κοινές φωτογραφίες τους και δημοσιεύματα της εποχής. Ενα από αυτά έχει τίτλο: «Ο άνθρωπος που έσωσε την Αλίκη!» Και πράγματι, ο καθηγητής Παπανικολάου ήταν αυτός που βοήθησε την Αλίκη να φέρει στη ζωή τον μοναδικό απόγονό της.
«Η Αλίκη την εποχή εκείνη, μεταξύ 1968 και 1969, γύριζε την ταινία “Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά”, στη Μακρινίτσα. Δεν μπορούσε να μείνει έγκυος με κανέναν τρόπο. Εγώ ήμουν ήδη καθηγητής και είχα μεγάλες προσωπικότητες στο πελατολόγιό μου. Ημουν στη Θεσσαλονίκη. Της είπαν λοιπόν: “Ο μόνος που μπορεί να σε βοηθήσει να μείνεις έγκυος είναι ο Παπανικολάου”. Είχε ταλαιπωρηθεί. Είχε κάνει πολλές προσπάθειες, με πολλούς γιατρούς, για να μείνει έγκυος, όμως δεν τα είχε καταφέρει. Ηρθε λοιπόν στη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόμουν και μου λέει με βουρκωμένα μάτια:
“Γιατρέ, είσαι η μόνη μου ελπίδα για να μείνω έγκυος. Δεν αντέχω άλλο. Εχω γίνει ρεζίλι, γιατί οι εφημερίδες γράφουν ότι είμαι στείρα”. Και της απαντάω: “Το ξέρω, Αλίκη μου. Ομως, έχεις πάει μέχρι και σε καθηγητές μου. Αν δεν μπόρεσαν αυτοί, θα μπορέσω εγώ;” Τέλος πάντων, το Αλικάκι πάει να φύγει και της απαντάω: “Θα κάνω μια τελευταία προσπάθεια”. Της έκανα λοιπόν μια μικρή επέμβαση και η Αλίκη έμεινε έγκυος. Τότε, έγινε χαλασμός Κυρίου σε όλα τα ΜΜΕ της εποχής – “Ο Παπανικολάου έκανε το θαύμα του”, “Ο μαιευτήρας που φέρνει τον απόγονο της Αλίκης” και πολλά άλλα έγραφαν για μήνες».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Κατά τα αλλα μας εχετε πρηξει με τον φανταστικο [ οι λογοι είναι γνωστοι] γιο της Αλικης με τον Κων/νο.

Comments are closed.