Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ! Ελληνικό όπλο που θα κόψει τούρκικους κ@λους μπαίνει στην παραγωγή –

Κοινοποίηση:
9-16-750x430

Στις επαφές του υπουργείου Άμυνας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, που θα οδηγήσουν σύντομα στην παραγωγή ελληνικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Εκμεταλλευόμενοι το ταλέντο και την εφευρετικότητα της ερευνητικής ομάδας του ΑΠΘ, τις ευρωπαϊκές χρηματοδοτικές ευκαιρίες, την αμυντική μας βιομηχανία και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, θα έχουμε σύντομα το ελληνικό UAV είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχεδίου για την αναβάθμιση των F-16 και των Mirage. Σημείωσε ότι καθηγητές και φοιτητές του ΑΠΘ έχουν ήδη αναπτύξει 3-4 πρωτότυπα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ενώ ένα ακόμα πρωτότυπο θα δοκιμαστεί το καλοκαίρι στη Θεσσαλία. Στη Τουρκία, παρατήρησε ο υπουργός, πήρε 15 χρόνια να αναπτύξουν το δικό τους ΜΕΑ, αλλά εμείς, δεν έχουμε παρά να ενώσουμε τα κομμάτια του παζλ και η ελληνική προσπάθεια θα έχει σύντομα αποτέλεσμα είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Καταγραφή-51-800x445

Ιδιαίτερη σημασία είχε επίσης η ενημέρωση της Βουλής από τον κ. Παναγιωτόπουλο για το πρόγραμμα απόκτησης τριών στοιχείων UAV από τις ΗΠΑ “με στρατηγικές-εποπτικές δυνατότητες από τη Μαύρη Θάλασσα έως τη Λιβύη. Και μην μου πείτε ότι δεν πρέπει να ελέγχουμε την περιοχή μέχρι τη Λιβύη, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και ότι πρέπει να πηγαίνουμε μόνο από τον Έβρο έως την Κρήτη”, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος. Ενημέρωσε επίσης ότι έχει ήδη προκριθεί από το ΚΥΣΕΑ, ως ξεχωριστό υποπρόγραμμα, η απόκτηση δύο ακόμα Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών, ισραηλινής κατασκευής.

Σε αναμονή λοιπόν να δούμε τα έργα των Ελλήνων φοιτητών να πιάνουν τόπο σε μια χώρα που διώχνει τα ταλέντα της.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

8 Σχόλια

  1. Μπορει η ΕΛΛΑΔΑ να κρατησει στην χωρα τους επιστημονες της .,.,..,η .,.,.,το μονο που τους ενδιαφερει ειναι η στεγαση και η σιτιση των λαθροπιθηκων ?
    ειπαμε …,
    οταν θα γινει το μπαμ ,εμεις θα αμυνθουμε με κουκουναρια και πετρες ,.,.,

  2. Μη επανδρωμένο καβλι έχω ανακαλύψει στηστε κωλο κατσαλπιαδες

  3. Εμείς οι Ελληνες έχουμε πολλούς επιστήμονες, που όχι μόνο UAV μπορούν να φτιάξουν αλλα και ατομικές Βόμπες, μην υποτιμάτε τις δυνατότητες μας.

  4. Εσείς ρε άχρηστοι που το παιζετε ξερολες τι φτιαχνετε; ουτε νερό δεν μπορείτε να βρασετε κρετινοι,οι πιτσιρικαδες αύριο μεθαύριο θα πάνε σε καμια νασα γιατί είναι μυαλά και θα προοδεύσουν,εσείς κουραδες θα περιμένετε να σας σωσει ο κλασιδιαρης μνημονια και πήδημα χωρίς σάλιο σας αξίζει!

    1. Ότι πολλές χώρες λένε οτι κατασκευάζουν πολεμικά UVA αλλά είναι (περίπου) σαν να παίρνεις ενα αεροπλανάκι απο το πλαίσιο!!!Μόνο οι ΗΠΑ κατασκευάζουν UVA που έχουν την δυνατότητα όχι απλά της επιτήρησης αλλά και της επίθεσης στον εχθρό!!!Και μάλιστα είναι δοκιμασμένα σε πραγματικό πόλεμο σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

  5. Tης πλάκας το αεροπλανάκι…της ΚΝΕ ή της ΔΑΠ είναι; ελάχιστες χώρες κατασκευάζουν UAV, υπάρχουν λόγοι για αυτό…
    οι τούρκοι έχουν laser, θα το έψηναν σε χρόνο dt όπως έκαναν και σε Κινέζικο UAV στην Λιβύη…
    Λυπάμε αλλά μόνο η ΕΕ και ΗΠΑ θα μας σώσουν!

    1. Πραγματικά πολεμικά UVA μόνο οι ΗΠΑ κατασκευάζουν.Όπως και πραγματικά μαχητικά Stealth.Τώρα το αεροπλανάκι της ΚΝΕ-ΔΑΠ (πάλι σωστός) σίγουρα θα είναι της πλάκας με δυνατότητες της πλάκας!!!

Comments are closed.