Ζητά αποφυλάκιση με βραχιόλι, ο «Αλ Καπόνε» της Κύπρου. Είχε κλέψει και την σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου

Κοινοποίηση:
kitas

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», με επιστολή του προς τον Γενικό Εισαγγελέα, τον υπουργό Δικαιοσύνης, τη διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών και το Συμβούλιο των Φυλακών, ο Αντώνης Κίτας που εκτίει ποινή δις ισοβίων για ισάριθμους φόνους, κάνει επίκληση των προβλημάτων υγείας του, που σχεδόν καθημερινά τον στέλλουν στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Μάλιστα στην επιστολή του ζητά όπως εξεταστεί από ιατροσυμβούλιο ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στην επιστολή που στάλθηκε μέσω της δικηγόρου του Κάτιας Πιερούδη, επισημαίνεται πως η αρτηριακή πίεση του Κίτα αυξάνεται απότομα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του.  Πολλές φορές χάνει τις αισθήσεις του, αναφέρεται, με αποτέλεσμα να παρεμβαίνουν συγκρατούμενοί του και το προσωπικό των φυλακών, γι’ αυτό και ζητεί ενεργοποίηση του άρθρου 21β (ε) για εξέτασή του από ιατροσυμβούλιο και έκτιση της υπόλοιπης ποινής του με κατ’ οίκον περιορισμό. Ο ίδιος παθαίνει κρίσεις πανικού με απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία προκαλεί συχνές λιποθυμίες και κίνδυνο ανακοπής ή εγκεφαλικού, μάρτυρες των οποίων γίνονται καθημερινά δεκάδες άτομα του προσωπικού των φυλακών και κρατούμενοι που ενίοτε του δίνουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο ισοβίτης Αντώνης Κίτας, επικαλείται τέσσερις σοβαρές ασθένειες από τις οποίες υποφέρει γι’ αυτό και ζητεί την αποφυλάκισή του με περιορισμό στο σπίτι του.

Σημειώνεται ότι ο ίδιος κρατούμενος έχει υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο Αποφυλάκισης Επ’ Αδεία για απόλυση υπό όρους, ωστόσο δεν έχει ακόμη εξεταστεί.

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Προκοπίου Κίτας βρίσκεται στις φυλακές τα τελευταία 26 χρόνια, αφού μαζί με ακόμα έναν κατάδικο, είχαν διαπράξει τους φόνους της Κριστίν Κωνσταντινίδου και της Οξάνα Λίσνα από την Ουκρανία.

Επίσης ο ίδιος, είχε εμπλακεί και στην κλοπή της σορού του αείμνηστου προέδρου της Κύπρου, Τάσσου Παπαδόπουλου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response