Εφαρμογές-ζόμπι: Τι είναι και πώς «σκοτώνουν» το κινητό σας

Κοινοποίηση:
zombie_apps_1

Μέσα στις δεκάδες εφαρμογές που υπάρχουν εγκατεστημένες στο κινητό σας υπάρχουν και ορισμένες που κυριολεκτικά δρουν σαν… ζόμπι, ρουφώντας τη ζωή της συσκευής σας.

Ποιες είναι οι εφαρμογές-ζόμπι: είναι προγράμματα που βρίσκονται εγκατεστημένα στο κινητό σας, δεν τα χρησιμοποιείτε ποτέ, ωστόσο έχουν μια… νεκροζώντανη ύπαρξη στη συσκευή σας και της κάνουν κακό.

Πώς; Δυστυχώς, έχουν πολλούς τρόπους, καθώς καταναλώνουν αποθηκευτικό χώρο, ρουφάνε μπαταρία και μνήμη και γεμίζουν το κινητό σας με διαφημίσεις, καταναλώνοντας, παράλληλα, data χωρίς να το ξέρετε.

Ακόμα χειρότερα, πολλές από αυτές, ακόμα κι αν τις απεγκαταστήσετε από το κινητό σας, αφήνουν αρκετά υπολείμματα, τα οποία προκαλούν δυσλειτουργίες ή «τρέχουν» στο παρασκήνιο καταναλώνοντας μπαταρία σαν τρελές.

Μάλιστα, σύμφωνα με εταιρείες ασφαλείας του διαδικτύου, ορισμένες από αυτές λειτουργούν σαν «δούρειοι ίπποι», κλέβοντας προσωπικά σας δεδομένα.

Πώς, όμως μπορείτε να καταπολεμήσετε τις εφαρμογές-ζόμπι; Το Χόλιγουντ υποστηρίζει ότι ένα ζόμπι σκοτώνεται είτε με μια σφαίρα στο κεφάλι είτε με φωτιά.

Στην περίπτωση των εφαρμογών-ζόμπι οι λύσεις είναι λιγότερο… αιματηρές:

1. Απεγκαταστείστε από το κινητό σας όλες τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

2. Ελέγξτε το e-mail σας για «νεκροζώντανους» λογαριασμούς.

3. Μη χρησιμοποιείτε το Facebook για να μπείτε σε άλλους λογαριασμούς.

4. Αν δεν μπορείτε να τις σβήσετε, απενεργοποιείστε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: