Ερντογάν: «Μιλώ μόνο στον Τραμπ» – Αρνείται να δεχθεί τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς

Κοινοποίηση:
pence-erdogan-630x338

 Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα Τετάρτη ότι δεν θα δεχθεί να συναντήσει τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Πενς για να συζητήσουν μια εκεχειρία στη βόρεια Συρία, μεταδίδει το Sky News σε έκτακτη είδηση και προσθέτει ότι ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι θα μιλήσει μόνο στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα πως τόνισε στον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ πως δεν θα κηρύξει ποτέ μια εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία, και πως δεν «θα διαπραγματευτεί ποτέ με τρομοκράτες», αναφέροντας πως ο στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στη Συρία είναι ξεκάθαρος και πως δεν ανησυχεί για την επιβολή κυρώσεων.

Την Τρίτη ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι στις 16 Οκτωβρίου, ο Αντιπρόεδρος Μαικ Πενς θα ηγηθεί μιας αντιπροσωπείας, που θα επισκεφθεί την Άγκυρα.

Στην αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν και ο πρεσβευτής Τζέιμς Τζέφρεϊ.

Στην Τουρκία, ο Αντιπρόεδρος είχε στόχο να εκφράσει τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών να επιτύχουν άμεση κατάπαυση του πυρός και θα αναφέρει τους όρους για μια διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, στις 17 Οκτωβρίου, ο αντιπρόεδρος Πενς θα συμμετείχε σε διμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Ερντογάν, αυτήν που ο Ερντογάν απέρριψε.

Ο κ. Πενς σκόπευε να επαναλάβει τη δέσμευση του Προέδρου Τράμπ να διατηρήσει τις οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία έως ότου επιτευχθεί συμφωνία.

Ο κ. Πενς αναμενόταν να πει στον κ. Ερντογάν ότι η συνεχιζόμενη βία στην περιοχή, υπονομεύει σοβαρά την εκστρατεία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (D-ISIS), θέτει σε κίνδυνο τους αμάχους και τις θρησκευτικές μειονότητες και απειλεί την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Ευκαιρία νά φωνάξει καί τόν Κυρ. Μητσοτάκη στήν συνάντηση ! Τόν ψάχνει τόσο καιρό….

  2. Πωπωπωπω ξεφτυλααα….τους γλενταει ολους ο σουλτανος. Χορευουν μπροστα του αμερικανοι ρωσοι εβραιοι γερμανοι γαλλοι Ελληνες…

Comments are closed.