Επιθέσεις από αδέσποτους σκύλους καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Κιλκίς

Κοινοποίηση:
skylos-2-750x375

Σε διαρκή κίνδυνο είναι εκτεθειμένοι οι εργαζόμενοι, οι επισκέπτες και οι (περιπατητικοί) ασθενείς του νοσοκομείου Κιλκίς λόγω των επιθέσεων από αγέλες αδέσποτων σκύλων, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Ειδικότερα, και σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το τελευταίο κρούσμα σημειώθηκε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 13:30 μ.μ. όταν εξαγριωμένος αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε τον επισκέπτη ενός ασθενή στο πόδι.

Ο συγκεκριμένος σκύλος, ημίαιμο Ροτβάιλερ, σύμφωνα πάντα με τους εργαζόμενους, επιτίθεται αδιακρίτως καθημερινά και σε διάστημα 6 μηνών δάγκωσε 3 πολίτες. Μάλιστα, ο ένας εξ αυτών (μεταμοσχευμένος) εμφάνισε μόλυνση και θρόμβωση και κινδυνεύει το πόδι του όπως δήλωσε δημόσια ο ίδιος στις 4 Οκτωβρίου 2019.

Από το βιβλίο συμβάντων του Νοσοκομείου και από αναφορές, προκύπτουν περιστατικά με επιθέσεις σκύλων σε βάρος του προσωπικού του Νοσοκομείου (αναφέρεται περιστατικό που τα σκυλιά δάγκωσαν γιατρό στο πόδι).

«Τα σκυλιά εισέρχονται ανεξέλεγκτα από αφύλακτες διόδους (κεντρική πύλη, πίσω θύρα), καθότι από την 08-05-2017, Θυρωρός – τηλεφωνητής υπάρχει μόνο τις εργάσιμες ημέρες και μόνο κατά το πρωινό ωράριο. Η κατάσταση πλέον είναι εκτός ελέγχου» καταγγέλλει το Σωματείο και ζητεί να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα με γνώμονα την ασφάλεια των ασθενών, των συνοδών και των εργαζομένων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: