Επιβεβαιωμένος αριθμός νεκρών: 5 άτομα μέχρι ώρας από την τροπική καταιγίδα. Ρώσος και ο ανήλικος γιος του, ανάμεσα στα θύματα

Κοινοποίηση:
troxospito

Στους πέντε ανέβηκε ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις προηγούμενες ώρες τον νομό Χαλκιδικής.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο ενός άνδρα και του ανήλικου γιου του, οι οποίοι καταπλακώθηκαν από δένδρο στη Νέα Ποτίδαια. Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για Ρώσους υπηκόους, που παραθέριζαν σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Αλλοδαποί παραθεριστές φαίνεται να είναι και οι υπόλοιποι τρεις νεκροί, στη Σωζόπολη και τα Νέα Πλάγια. Μια γυναίκα από τη Ρουμανία τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν έπεσε στέγαστρο από ταβέρνα στα Νέα Πλάγια, ενώ ζευγάρι Τσέχων έχασε τη ζωή του εξαιτίας της ανατροπής τροχόσπιτου στη Σωζόπολη.

Η φονική καταιγίδα έπληξε τη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτης, με κύρια χαρακτηριστικά τη σφοδρή βροχόπτωση και τους θυελλώδεις ανέμους. Οι περιοχές όπου αναφέρθηκαν οι νεκροί βρίσκονται στο δήμο Νέας Προποντίδας, σε μικρή απόσταση ανάμεσά τους.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές σε υποδομές και στο οδικό δίκτυο του νομού, το μέγεθος των οποίων αναμένεται να αποκαλυφθεί με το πρώτο φως της ημέρας. Αρκετές περιοχές του νομού βυθίστηκαν στο σκοτάδι, και το γεγονός αυτό δυσχεραίνει την πρόσβαση των σωστικών μέσων στα σημεία που επλήγησαν από την κακοκαιρία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: