Επίκειται συνάντηση Sisi – Assad; Η Αίγυπτος φοβάται την επιστροφή 7500 Αιγύπτιων τρομοκρατών που πολέμησαν στη Συρία…

Κοινοποίηση:
epikeitai-synantisi-sisi-assad-i-aigyptos-fovatai-tin-epistrofi-7500

Παρατηρητές εκτιμούν ότι είμαστε κοντά σε μια συνάντηση Σίσι και Άσαντ καθώς οι φίλοι του νικητή πάντα αυξάνονται. Η Αίγυπτος δείχνει να εγκαταλείπει την θέση ουδετερότητας που τήρησε όλο το προηγούμενο διάστημα του 8ετή πολέμου και να τάσσεται ανοιχτά πλέον στο πλευρό συριακού κράτους και στρατού. Η συνάντηση Sissi και Assad διαφαίνεται στον ορίζοντα αλλά το ερώτημα είναι που θα γίνει στη Μόσχα ή αλλού;

Η προσέγγιση μεταξύ Δαμασκού και Καΐρου είναι ρωσικών συμφερόντων που εκδηλώνονται για να πάψει η Αίγυπτος να αποτελεί την »παιδική χαρά » των ΗΠΑ. Η είσοδος της στη γραμμή της Μόσχας για ευθυγράμμιση με Δαμασκό θα μειώσει την απόλυτη επιρροή της Ουάσιγκτον στην Αίγυπτο.
Η επιστροφή του Καΐρου στην αγκαλιά της Δαμασκού θα είναι η πύλη για την επιστροφή των αραβικών κρατών στο πλευρό της Συρίας, ειδικά όσων ήδη φλερτάρουν με τη Συρία, αλλά χρειάζονται μια αραβική περιφερειακή κάλυψη, η Αίγυπτος θα είναι αυτή η κάλυψη. Αυτά αναφέρει ο Hashem Διευθυντής στο Κέντρο Μελετών firil.

Η υπόθεση της ασφάλειας επιβάλει μια συνεργασία Καΐρου και Δαμασκού μια ευρεία συνεργασία και συντονισμό, από το φόβο εξάπλωσης τρομοκρατών ολοένα και περισσότερο πέραν αυτών που καταπολεμούνται στη χερσόνησο του Σινά εδώ και 2 χρόνια με μη ικανοποιητικά, επαρκή αποτελέσματα.

Μια σοβαρή απειλή για την ασφάλεια της Αιγύπτου είναι η διείσδυση τρομοκρατών που επιστρέφουν από τη Συρία, την οποία εξέφρασε ρητά ο Sisi μετά την απελευθέρωση του Χαλεπίου.
Όταν η Τουρκία και το Κατάρ θα υποστούν πλήρη ήττα στη Συρία, οι μισθοφόροι και οι χιλιάδες τους θα μεταφερθούν στην Αίγυπτο … συμπεριλαμβανομένων 7.500 Αιγύπτιων τρομοκρατών που συμμετείχαν στον αγώνα κατά του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Κέντρο firil.

Εάν και η Αίγυπτος έχει περιβληθεί από μια σποραδική τρομοκρατική παγίδα με το μέτωπο του Σινά ανοιχτό, ο Sisi στη Μόσχα προσπάθησε να συντονίσει με τη Ρωσία τα του συριακού νότου-βορρά όσο και της Λιβύης, έτσι ώστε τα πράγματα να μην επιδεινωθούν.
Η προσέγγιση μεταξύ Δαμασκού και Καΐρου είναι ρωσικών συμφερόντων που εκδηλώνονται για να πάψει η Αίγυπτος να αποτελεί την »παιδική χαρά » των ΗΠΑ. Η είσοδος της στη γραμμή της Μόσχας για ευθυγράμμιση με Δαμασκό θα μειώσει την απόλυτη επιρροή της Ουάσιγκτον στην Αίγυπτο.
Η επιστροφή του Καΐρου στην αγκαλιά της Δαμασκού θα είναι η πύλη για την επιστροφή των αραβικών κρατών στο πλευρό της Συρίας, ειδικά όσων ήδη φλερτάρουν με τη Συρία, αλλά χρειάζονται μια αραβική περιφερειακή κάλυψη, η Αίγυπτος θα είναι αυτή η κάλυψη. Αυτά αναφέρει ο Hashem Διευθυντής στο Κέντρο Μελετών.

dimpenews.com

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: