Εκλογές από τα παλιά: Το σημείωμα με το στοίχημα για τις ευρωεκλογές του 1984 [ΦΩΤΟ]

Κοινοποίηση:
komma

Ανέκαθεν κάθε εκλογική μάχη είχε το ενδιαφέρον της. Μπορεί όσο περνά ο καιρός το ενδιαφέρον αυτό να μειώνεται (εάν λάβουμε υπόψη μας τα ποσοστά αποχής), ωστόσο τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι, αφού στο παρελθόν οι ψηφοφόροι έβαζαν μέχρι και στοιχήματα για τις εκλογές.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε είναι ένα έγγραφο που βλέπει το φως της δημοσιότητας από το Λιβάδι της Ελασσόνας στη Λάρισα το… μακρινό 1984. Το έγγραφο αποκαλύπτει ότι δύο χωριανοί έβαλαν στοίχημα ποντάροντας 300.000 δραχμές στη νίκη του κόμματός τους στις ευρωεκλογές.

Εγγυητής ένα τρίτο πρόσωπο, το οποίο συνέδραμε στη σύνταξη του «συμφωνητικού» για το στοίχημα. Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η «Πρωινή Εφημερίδα Λιβαδίου» στο Facebook το έγγραφο έφθασε στην κατοχή της, μέσω του παλιού φούρναρη του χωριού.

Πληροφοριακά να θυμίσουμε ότι οι ευρωεκλογές της 17ης Ιουνίου του 1984 ανάδειξαν νικητή τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ (41,5% με 38%), έναντι της ΝΔ του Γεωργίου Αβέρωφ, τον οποίο λίγο μετά διαδέχθηκε στην ηγεσία του κόμματος ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

eggrafo-stoixima-ekloges-5-6-19

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: