Εκκλησιαστική περιουσία: Η «επική» τηλεοπτική μάχη Τρίτση με μακαριστό Χριστόδουλο και ‘Ανθιμο το 1987 (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
tritsis-xristod708

Η συμφωνία Πολιτείας-Εκκλησίας στην οποία κατέληξαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος αφορά ένα ζήτημα που είχε προκαλέσει μεγάλες εντάσεις εδώ και δεκαετίες.

Η μνημειώδης αντιπαράθεση ήταν το 1987 επί Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ και πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο Αντώνης Τρίτσης, ορίστηκε υπουργός Παιδείας και παρουσίασε τις δικές του προτάσεις: Το σχέδιο Συμφωνίας διάρκειας 100 χρόνων για ανάπτυξη της εκκλησιαστικής περιουσίας και αξιοποίησή της από τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, που θα απέδιδαν 10% στην Εκκλησία και 5% στο κράτος.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε και σε μία από τις πιο ιστορικές εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Στην εκπομπή «Ανοιχτά Χαρτιά» με τον Βίκτωρα Νέτα συζητούν σε μία «επική» μάχη από την πλευρά της Εκκλησίας οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Χριστόδουλος (μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος) και ο Σεβ.Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος (νυν Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης) και από την πλευρά της πολιτείας ο Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αντώνης Τρίτσης και ο Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και Νομικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, κ. Γεώργιος Κασσιμάτης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. τριτση εκεινο το τραπεζι συσκεψεων που ειχε πανω δεσμιδες 5χιλιαρα υψους ενος μετρου που σε κατηγορει ο βασιλης λεβεντης τι απεγινε; φαγατε καλα εσυ και οι συνεργατες σου και τωρα πληρωνει ο κοσμακης τα σπασμενα

    https://www.youtube.com/watch?v=VBDjcZWAyBU

Leave a Response