Εικόνες σοκ: Επίθεση θαλάσσιας ανεμώνης σε παιδί στη Σαλαμίνα!

Κοινοποίηση:
PROSOXI-MAKELEIO

Μοιάζουν με… λουλούδια της θάλασσας αλλά είναι ζώα, είναι πανέμορφα αλλά και πολύ επικίνδυνα αφού μπορούν να προκαλέσουν με ένα τσίμπημά τους ακόμη και αλλεργικό σοκ που είναι δυνατόν να οδηγήσει στον θάνατο. Βρίσκονται ακόμη και στα ρηχά θαλασσινά νερά και αποτελούν τον Νο 1 κίνδυνο για τους κολυμβητές.Οι φωτογραφίες ανήλικου παιδιού που δέχθηκε επίθεση από το θαλάσσιο αυτό είδος σε παραλία της Σαλαμίνας σοκάρουν.
«Ξεκίνησε δημιουργώντας διαφανείς φουσκάλες και έπειτα από μία ώρα έγινε όπως φαίνεται στις φωτογραφίες. Μετά τη διάγνωση του παιδοδερματολόγου, χορηγήθηκαν στο παιδί αντισταμινικά, αντιβίωση, κορτιζονούχα αλοιφή και παυσίπονα. Τις πρώτες δυο μέρες το παιδί ούρλιαζε νυχθημερόν από τους πόνους και οι περιγραφές του ήταν ότι περπατάνε πασχαλίτσες και μυρμήγκια στο πόδι του. Την τρίτη μέρα είχε ελαφρώς καλύτερη εικόνα και μέρα με τη μέρα βελτιώνεται σταδιακά. Όπως μας ενημέρωσαν οι γιατροί θα κάνει αρκετό καιρό να φύγει και δεν γνωρίζουμε αν θα αφήσει κάποιο σημάδι», ανέφερε χαρακτηριστικά η γιαγιά του παιδιού.

Πώς θα την αναγνωρίσετε

H θαλάσσια ανεμώνη μοιάζει με μέδουσα και έχει πολλά χρώματα. Ειδικά τα παιδιά «μαγεύονται» από την ομορφιά της και έχουν την τάση να την πλησιάζουν όταν την πετύχουν στα ρηχά νερά των θαλασσών για να «παίξουν» μαζί της.

Το πλάσμα αυτό όμως όχι μόνο είναι σαρκοφάγο αλλά φημίζεται για τη λαιμαργία και την επιθετικότητά του. Λόγω ανατομίας, δε μπορούν να κινηθούν πολύ εύκολα, συνεπώς εξαρτώνται από την τροφή που θα μπλεχτεί στα εκτεταμένα πλοκάμια τους ή το περιστόμιό τους.

Το «θύμα» που πιάνεται ναρκώνεται πρώτα με την ενέργεια των κνιδοφόρων κύστεών τους και μετά προωθείται με το στόμα στο στομάχι τους. Μάλιστα, το τμήμα της τροφής που δεν χωνεύεται αποβάλλεται από το στόμα.

Πού θα τη βρείτε

Κατά κανόνα, οι ανεμώνες ζουν κολλημένες στα βράχια, υπάρχουν όμως και είδη που ζουν στην άμμο ή τη λάσπη και άλλα που κολλούν σε κοχύλια και μέδουσες.

Είναι πιθανό να τις συναντήσετε στα ρηχά νερά, γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί να μην τις πατήσετε και κυρίως να μην κάτσετε πάνω τους!

Δείτε παρακάτω κι άλλες σοκαριστικές φωτογραφίες από την… επίθεση θαλάσσιας ανεμώνης στο μικρό παιδί που υπέφερε πολλές μέρες.

anemone2anemone1

iapopsi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: