«Εδώ οι καλές ειδήσεις»: Τι ετοιμάζεται ΤΩΡΑ παγκόσμια [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
el

Λύση σε ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σχεδιάζει να δώσει η Νέα Τάξη.
Σύμφωνα με στατιστικές μελέτες, οι άνθρωποι των νέων ηλικιών, δεν παρακολουθούν πολύ τηλεόραση, αφού προτιμούν να ενημερώνονται από το διαδίκτυο.

Έτσι, η Νέα Ταξη, μέσα από το αγαπημένο της εργαλείο, το πασίγνωστο Facebook που χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι, σχεδιάζει να μεταδίδει ειδήσεις, που μάλιστα βάσει ειδικών αλγόριθμων, θα δίνουν προσωποποιημένη πληροφόρηση. Δηλαδή δεν θα εμφανίζονται οι ίδιες ειδήσεις σε όλους αλλά το τι θα εμφανίζεται σε κάποιον, θα επιλέγεται βάσει των αναζητήσεων του/ των like του/ των φωτογραφιών ή βίντεο που ανεβάζει κτλ.

Για τον λόγο αυτό, Το Facebook ήδη ανακοίνωσε πως προσλαμβάνει μια ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων για τη νέα υπηρεσία ειδήσεων που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στην εφαρμογή για κινητά του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως διαβάζουμε στο Sputnik, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι δημοσιογράφοι θα διαχειρίζονται τις έκτακτες ειδήσεις και τις κορυφαίες ιστορίες, αλλά δεν θα είναι υπεύθυνοι για την αλλαγή των τίτλων στις ιστορίες, ούτε και θα γράφουν το περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον Κάμπελ Μπράουν, επικεφαλής των ειδησεογραφικών συνεργασιών του Facebook, σκοπός την νέας υπηρεσίας ειδήσεων είναι να παρέχει στους χρήστες πλήρως προσωποποιημένη ενημέρωση.

«Η πλειοψηφία των ειδήσεων που θα εμφανίζονται θα επιλέγονται βάσει αλγορίθμου. Αρχικά, μαζεύουμε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων ώστε να είμαστε σίγουροι ότι διαλέγουμε τα σωστά θέματα για τους σωστούς ανθρώπους», τόνισε ο Μπράουν.

Από την πλευρά της, η Wall Street Journal ανακοίνωσε ότι το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με αρκετά πρακτορεία ειδήσεων όπως η Washington Post και το Bloomberg, ώστε να κανονίσει το ζήτημα των πνευματικών δικαιωμάτων που υπολογίζονται πως θα ανέρχονται σε 3 εκατ. δολ. ετησίως.

Όσον αφορά στην ίδια την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, η συγκεκριμένη απόφαση φαίνεται να αντανακλά την προσπάθεια του Facebook να καταπολεμήσει τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων και της παραπληροφόρησης στα social media.

Βολικό! Αφού το Facebook το χρησιμοποιούν σχεδόν όλοι παγκόσμια, όταν δουν πως απέκτησε υπηρεσία ειδήσεων προσωποποιημένης πληροφόρησης, θα πάψουν να μπαίνουν στα διάφορα ενημερωτικά σαιτ για να ψάξουν οι ίδιοι τις ειδήσεις της ημέρας. Θα τις περιμένουν ΑΥΤΟΜΑΤΑ από το Facebook που θα ξέρει και τι τους αρέσει…Όλα εύκολα και χωρίς κόπο!

Εμείς αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν το Facebook κρίνει ορισμένες ειδήσεις ως ψευδείς ενώ είναι αληθινές; Πως μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί στο Facebook την ενημέρωσή του, όταν αυτό πολλάκις αποδείχθηκε πως δεν είναι «καθαρό»;

Διαβάστε ξανά παραπάνω, ο σκοπός είναι το Facebook, « να καταπολεμήσει τη διασπορά των ψευδών ειδήσεων και την παραπληροφόρηση στα social media».

Με λίγα λόγια, το Facebook θα παίξει το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα της ενημέρωσης.

Όπως σας έχουμε γράψει πολλές φορές, όλα «τρέχουν» στις μέρες μας.

Πηγή: el.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: