ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ Κ@ΘΙΚΙΑ! Απειλές και κλίμα τρομοκρατίας ενόψει του μνημόσυνου Κατσίφα

Κοινοποίηση:
1585540

Οι Έλληνες ομογενείς της Αλβανίας καταγγέλλουν ότι δέχονται απειλές από εθνικιστικές ομάδες της γειτονικής χώρας, και κάνουν λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας στη Βόρεια Ήπειρο.
Τις απειλές εθνικιστικών ομάδων της Αλβανίας, εν όψει του ετήσιου μνημόσυνου του Κωνσταντίνου Κατσίφα, απέρριψε ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών, Μπάμπης Καραθάνος.

Ο Έλληνας ομογενής έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας σ’ όλη την περιοχή της Βόρειας Ηπείρου, ενώ κατήγγειλε ότι έχει δεχθεί απειλές τόσο ο ίδιος, όσο και άλλα μέλη της μειονότητας.

«Δεν μας πτοούν οι απειλές, θα παραβρεθούμε κανονικά στο ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα» επεσήμανε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Και συμπλήρωσε: «Θα συμμετάσχουμε σε μια θρησκευτική τελετή, θα βρεθούμε στο πλευρό της οικογένειας και θα τιμήσουμε την μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα».

Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι οι Βορειοηπειρώτες «δεν έχουν πρόβλημα με τον αλβανικό λαό», ενώ απηύθυνε έκκληση στις αρχές να ολοκληρώσουν τη σχετική έρευνα και να ρίξουν φως στο πώς σκοτώθηκε ο 35χρονος ομογενής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον συνήγορο της οικογένειας Κατσίφα, Ευθύμη Ναυρίδη, οι αλβανικές αρχές «προσπαθούν να παρουσιάσουν τον θάνατο του Κωνσταντίνου ως αυτοκτονία».

Στο μεταξύ, στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπως πρόσθεσε ο κ. Ναυρίδης, ο εισαγγελέας σοβαρών εγκλημάτων, Νιάζι Σεφέρι, ο οποίος είχε αναλάβει τον φάκελο της υπόθεσης, παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας. Πρόκειται μάλιστα, για τον δεύτερο Αλβανό εισαγγελέα, ο οποίος αναλαμβάνει την υπόθεση και παραιτείται.

«Δεν αποκλείεται ο εισαγγελέας να δέχθηκε πιέσεις για την υπόθεση και να υπέβαλε την παραίτησή του. Είναι ο δεύτερος εισαγγελέας που παραιτείται. Είχα μιλήσει με τον πρώτο, αλλά δεν μου είχε πει απολύτως τίποτα για την υπόθεση» έσπευσε να εξηγήσει.

Σημειώνεται ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομία στο χωριό Βουλιαράτες στις 28 Οκτωβρίου του 2018.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: