ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ! Και η θεία Τασία (!) στον Τσίπρα: “Εσύ μας κατέστρεψες”

Κοινοποίηση:
1_1698

Πρωτοφανές blame game βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος ευθύνεται για την τριπλή εκλογική ήττα, στην έναρξη, μάλιστα, ενός «θερμού» κύκλου που βρίσκει το κόμμα στα πρόθυρα εμφυλίου.

Οι προσωπικές επιθέσεις ένθεν κακείθεν, εν προκειμένω από την ηγεσία κατά των εσωκομματικών αντιπάλων (Πάνος Σκουρλέτης, «53+») και τούμπαλιν, άρχισαν με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη μέσω διαρροών σε μιντιακές «δεξαμενές», τα οποία υποδηλώνουν μετωπική σύγκρουση χωρίς κανόνες.

Η… μπάλα στην Κουμουνδούρου φαίνεται να χάνεται πριν καλά καλά ξεκινήσει το παιχνίδι αναφορικά με την επόμενη ημέρα του κόμματος, την ώρα που ουδείς στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, φέρεται διατεθειμένος να κάνει την αυτοκριτική του.

Πάντως ο «παλιός ΣΥΡΙΖΑ» του 3% ξεθάβει τα φαντάσματα του παρελθόντος ξεχνώντας ότι χωρίς τον Τσίπρα δεν θα έβλεπε ποτέ εξουσία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την προσπάθεια να οικειοποιηθεί το 31,5%, θα βρεθεί στο στόχαστρο προσεχώς, αφού τα σχέδιά του περί εκ βάθρων μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ (πολλοί μιλούν για πασοκοποίηση) θα προκαλέσουν θυελλώδεις αντιδράσεις.

Εδώ και καιρό, άλλωστε, ο κομματικός μηχανισμός σιγοβράζει κατά της ηγετικής ομάδας για τους χειρισμούς της προεκλογικά και ιδιαίτερα για την επιλογή να μαζέψει στον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι πιο άχρηστο από τα «αζήτητα» της Κεντροαριστεράς, ενώ ο πρωταγωνιστικός ρόλος του τέως πρωθυπουργού ως… πρώτο βιολί αμφισβητείται ακόμη και από «δικούς» του.

«Και χωρίς τον Τσίπρα ένα 18% θα το παίρναμε άνετα» έλεγε χαρακτηριστικά άνθρωπος του Μεγάρου Μαξίμου επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Η Τασία

Τα επεισόδια είναι πολλά. Σε ένα από αυτά η Τασία Χριστοδουλοπούλου, αναφερόμενη, βεβαίως, σε όσα τραγελαφικά είχαν εν τω μεταξύ συμβεί με τους «γεφυροποιούς» του Νίκου Μπίστη και της παρέας του, είπε ευθέως στον Αλέξη Τσίπρα κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στα τέλη του περασμένου Ιουλίου: «Εσύ φταις που χάσαμε!»

Προηγουμένως είχε φροντίσει να κάνει την αυτοκριτική της, αναλαμβάνοντας την προσωπική της ευθύνη για τον διορισμό της κόρης της, λέγοντας: «Ηταν λάθος μου». Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι υποχρεώθηκε από τον Τσίπρα να αποσύρει την υποψηφιότητά της (η ίδια δεν ήθελε) και… του το φύλαγε.

Το συγκεκριμένο επεισόδιο δεν πρέπει να θεωρείται μεμονωμένο, καθώς σε αυτή τη φάση πολλά προβεβλημένα στελέχη ετοιμάζονται, και μάλιστα εμφατικά, να θέσουν τον Τσίπρα προ των ευθυνών του και να του καταλογίσουν πολλά λάθη, όπως και τα φαινόμενα έπαρσης, σε βαθμό αλαζονείας, που αμαύρωσαν την εικόνα της κυβέρνησης.

Τα πνεύματα οξύνονται ακόμη περισσότερο μετά τις πρόσφατες διαρροές που στοχοποιούσαν τον Σκουρλέτη, αποδίδοντάς του την κύρια ευθύνη για την αποσύνθεση στον κομματικό μηχανισμό ως ενός κρίσιμου παράγοντα, ο οποίος συντέλεσε στην εκλογική ήττα, ειδικά στις αυτοδιοικητικές τις οποίες είχε πάρει «πάνω του».

Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι διαφορετική, δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πάντοτε ανύπαρκτος στις τοπικές κοινωνίες, ενώ το κόμμα βρίσκεται σε αδράνεια από το καλοκαίρι του 2015.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: