Δραματικές εικόνες στην Ισπανία: Σε καραντίνα η Καταλονία – Στην Μαδρίτη κάνουν έκκληση στους πολίτες να…

Κοινοποίηση:
rus-spain_11

Σε δραματική κατάσταση βρίσκεται και η Ισπανία, που ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης πριν από λίγες ώρες. Η Καταλονία ζήτησε βοήθεια από την Μαδρίτη για να καταφέρει να απομονώσει τον πληθυσμό της.

«Πιστεύουμε ότι αυτό που χρειάζεται η Καταλονία είναι να απομονωθεί», δήλωσε ο ηγέτης της Καταλονίας Κιμ Τόρα σε τηλεοπτική συνέντευξη Τύπου σήμερα, προσθέτοντας ότι αυτό το ζητεί για λόγους πρόληψης προκειμένου να αποφευχθεί μια μεγαλύτερη κρίση στην υγεία.

Την ίδια ώρα, η πρόεδρος της κοινότητας της Μαδρίτης, Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο καλεί τους κατοίκους της Μαδρίτης να μην φύγουν τα σπίτια τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Νωρίτερα, η περιφερειακή κυβέρνηση έδωσε εντολή για το κλείσιμο όλων των μπαρ, των εστιατορίων και των καταστημάτων της πόλης, εκτός των καταστημάτων τροφίμων και εκείνων που παρέχουν βασικές υπηρεσίες.

Η αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού από την Ισπανία, με μεγάλες διαφορές μεταξύ των περιφερειών, προκύπτει από ένα περίπλοκο σύστημα κατανομής της εξουσίας μεταξύ του κεντρικού κράτους και των περιφερειών, που αποφασίζουν για θέματα υγείας και εκπαίδευσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: