Διπλό έγκλημα στην Κύπρο: «Οι ληστές σκότωσαν τους γονείς μου»

Κοινοποίηση:
stro12

Τον τρόμο στα μάτια του 15χρονου γιου του ζεύγους Χατζηγεωργίου, που δολοφονήθηκε στον Στρόβολο της Κύπρου πριν από ένα χρόνο, είδε πρώτη η γειτόνισσα των θυμάτων Αθηνά Σιδέρη, η οποία χθες κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των τριών υπόπτων, Λοίζουν Τζιωνή Λευτέρη Σολωμού και Μάριου Χατζηξενοφώντος. Η τέταρτη κατηγορούμενη Σάρα Σιαμς, αφού παραδέχθηκε τις κατηγορία για συνωμοσία προς διάπραξη ληστείας, και της επιβλήθηκε ποινή, δεν βρίσκεται στο εδώλιο.

«Σκότωσαν τους γονείς μου»

Η κυρία Σιδέρη καταθέτοντας χθες στο κακουργιοδικείο ανέφερε ότι πριν έναν χρόνο, τον Απρίλιο του 2018, κοιμόταν στο σπίτι της με τον γιο της όταν άκουσε το κουδούνι της πόρτας. Επειδή δεν ήταν σίγουρη, αν ήταν κάτι που είδε στον ύπνο της, ξύπνησε και τον γιο της για να τον ρωτήσει αν είχε ακούσει το κουδούνι. Η ώρα ήταν 1:35 τα ξημερώματα. Στη συνέχεια με πραγματική ανησυχία, λόγω της ώρας, άνοιξε την πόρτα και είδε μπροστά της τον 15χρονο γιο του ζεύγους Χατζηγεωργίου. Ο ανήλικος έδειχνε τρομαγμένος και φορούσε μόνο το εσώρουχό του, το οποίο όπως διαπίστωσε η κ. Σιδέρη ήταν βρεγμένο.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία που έδωσε στο κακουργιοδικείο, ο 15χρονος της ανέφερε ότι είχαν μπει κλέφτες στο σπίτι της οικογένειάς του και σκότωσαν τους γονείς του. Σε σχέση με τον ίδιο, είπε ότι οι δράστες τον κλείδωσαν στο υπόγειο του σπιτιού και μόλις αντιλήφθηκε ότι είχαν φύγει μπόρεσε να αποδράσει και να πάει στο γειτονικό σπίτι να ζητήσει βοήθεια. Η μάρτυρας, η οποία ήταν και η πρώτη που ενημερώθηκε για το έγκλημα από τον μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, είπε πως ο 15χρονος ανέφερε ότι ο ένας από τους δύο δράστες φορούσε μαντίλι στο πρόσωπο και τον πλησίασε και του είπε πως δεν πρέπει να φοβάται γιατί δεν σκόπευε να τον σκοτώσει, επειδή και ο ίδιος έχει έναν γιο στην ηλικία του.
kathgoroymenoiΟι κατηγορούμενοι

 «Δεν ήξερα αν έβλεπα εφιάλτη»

Η μάρτυρας προσπαθούσε να συνειδητοποιήσει αν τα όσα άκουγε από τον 15χρονο ήταν πραγματικότητα ή είχε εφιάλτη στον ύπνο της. Αναφερόμενη στους δύο γείτονές της που βρήκαν τραγικό θάνατο, τους χαρακτήρισε φιλήσυχους και πολύ καλούς ανθρώπους. Στη χθεσινή δικάσιμο κλήθηκαν και κατέθεσαν ως μάρτυρες και δύο νοσηλευτές, οι οποίοι είχαν πάει στο σπίτι να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς να γνωρίζουν βεβαίως ότι οι άνθρωποι ήταν ήδη νεκροί.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Παρασκευή με την παρουσίαση νέων μαρτύρων κατηγορίας. Κατηγορούμενοι είναι ο Λοΐζος Τζιωνής, ο ετεροθαλής αδελφός του Λευτέρης Σολωμού και ο Μάριος Χατζηξενοφώντος, φίλος των δύο αδελφών, ο οποίος είχε πάει στο σπίτι του ζεύγους Χατζηγεωργίου μαζί με τον Τζιωνή. Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν από κοινού επτά συνολικά κατηγορίες για τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης, της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: