Δικαστική απαγόρευση για τα παλιά diesel στο Βερολίνο

Κοινοποίηση:
autokinita_1

Με δικαστική απόφαση, αναιρούνται οι προσπάθειες μη εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας των παλαιότερων diesel αυτοκινήτων σε κάποιες περιοχές της πόλης του Βερολίνου στη Γερμανία.

Στο Βερολίνο λόγω της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, είναι επιτακτική η ανάγκη απαγόρευσης των diesel από Euro 5 και πίσω αυτοκινήτων. Είναι ειλημμένη η απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας με τη διαφορά πως μέχρι τώρα γινόντουσαν κάποιες προσπάθειες για να καθυστερήσει η εφαρμογή του μέτρου που θα έθιγε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Η δικαστική απόφαση όμως που προέκυψε την Τρίτη, ορίζει ως άμεση την ανάγκη της απαγόρευσης των παλιών diesel αυτοκινήτων καθώς μέσω αυτής, αναγνωρίζεται πως δεν έχουν ληφθεί τα δέοντα «ισοδύναμα» μέτρα από τις τοπικές αρχές για να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

Η απόφαση του δικαστηρίου λέει επίσης πως θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι παράμετροι για το μέλλον της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Βερολίνο και ίσως να κριθούν απαραίτητα και άλλα, ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων. Θυμίζουμε πως στο Αμβούργο και στη Φρανκφούρτη έχουν προχωρήσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας των παλιότερων diesel αυτοκινήτων.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: