Διαψεύδει η Λευκωσία τα περί κοινής άσκησης ΗΠΑ-Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ

Κοινοποίηση:
2a4u3feoa5d2pgl7mvefvmlsiy

Διέψευσε η Λευκωσία ότι πραγματοποιήθηκε κοινή άσκηση μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ όπως ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

«Δεν υπήρξε κοινή άσκηση Τουρκίας – ΗΠΑ», σχολίασε στο SigmaLive, διπλωματική πηγή.

«Αυτό που υπήρξε ήταν μια κοινή άσκηση Αμερικανών και Γάλλων. Οι Τούρκοι εξέδωσαν Navtex για δική τους άσκηση σε παραπλήσια περιοχή ούτως ώστε να προβάλουν ότι συμμετείχαν σε αυτή των ΗΠΑ, στα πλαίσια ενός υβριδικού πολέμου», υπογράμμισε η ίδια πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τουρκικό Υπουργείο Άμυνας μέσω ανάρτησης του στο twitter στις 19 του μήνα ανέφερε ότι: «Στις 17 Δεκεμβρίου 2018 διεξήχθησαν θαλάσσιες ασκήσεις στα διεθνή ύδατα, στα νοτιοδυτικά της Κύπρου, με τη συμμετοχή ναυτικών δυνάμεων. Συμμετείχαν οι φρεγάτες TCG GOKCEADA και TCG GEMLIK, ένα ελικόπτερο και αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας, όπως και η πυραυλάκατος του αμερικανικού ναυτικού USS D. COOK».

Τουρκικά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για κοινή άσκηση με τους Αμερικανούς εντός της Κυπριακής ΑΟΖ μετά από την έκδοση Navtex.

Στις φωτογραφίες που συνοδεύουν τη σχετική ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας φαίνεται ένα υπό Αμερικανική σημαία πολεμικό πλοίο να βρίσκεται ανάμεσα σε τουρκικές φρεγάτες:

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: