Δείτε LIVE από Βουλή την «μάχη» για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Κοινοποίηση:
ا�񟡬 󴧭 ϫיִ륩ᠴ粠¯� �󵦞�򠴯�够ﵠ�ﵠ�հﵱ㥟ﵠŮ�꾭 "ʽ񹳧 �ԥ멪޲ ӵ춹ퟡ򠣩ᠴ筠Ű߫��ĩᶯ񾭠褐ﰯߥ򠰥񩣱ܶﭴ᩠󴩲 pﶜ󥩲 �ӵ좯���ߡ򠴹��ݭ�� 817(1993) ꡩ 845(1993), �ޮ破粠ŭ䩜쥳粠ӵ춹ퟡ򠴯�95 ꡩ �Ť񡟹󧠓�磩Ʝ Ŵᩱ骞򠓷ݳ粠쥴ᮽ �̥񾭦quot;, �С񡳪嵞 25 ɡ�ᱟﵠ2019.
(EUROKINISSI/ ÉM͇ӠЁ́ÏЏՋϓ)

Σε τροχιά συνταγματικής αναθεώρησης εισέρχεται η Ολομέλεια της Βουλής καθώς σήμερα ξεκινά η διήμερη συζήτηση για τις 149 προτεινόμενες τροποποιήσεις που θα λήξει το βράδυ της Τετάρτης με την διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι θα ακολουθήσει η δεύτερη ψηφοφορία στις 13 Μαρτίου. Στην παρούσα φάση η εθνική αντιπροσωπεία αποφασίζει μόνο για τα άρθρα που πρέπει να τροποποιηθούν και όχι για το νέο τους περιεχόμενο που είναι υποχρέωση της επόμενης Βουλής. Οι διατάξεις που θα λάβουν λιγότερες από 151 ψήφους απορρίπτονται. Εκείνες που θα λάβουν από 151 εως 179 θα χρειαστούν στην επόμενη Βουλή τουλάχιστον 180 για να τροποποιηθεί το περιεχόμενό τους, ενώ όσες στην παρούσα φάση λάβουν τουλάχιστον 180 θετικές ψήφους τότε στην επόμενη θα απαιτηθεί η απόλυτη πλειοψηφία για να αποκτήσουν νέο περιεχόμενο.

Πάντως, από την συζήτηση και τις γνωμοδοτικές τοποθετήσεις των κομμάτων στην αρμόδια επιτροπή που λειτούργησε το προηγούμενο διάστημα, από τις 149 προτάσεις μόλις οι 8 φαίνεται να συγκεντρώνουν την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ που είναι προϋπόθεση για να ξεπεραστεί το όριο των 180.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

Leave a Response