Δέος με το σκήνωμα του προστάτη των καρκινοπαθών

Κοινοποίηση:
leipsano-4_1-750x430

Με ιδιαίτερη κατάνυξη έγιναν το βράδυ του Σαββάτου στην Ιερά Λαύρα του Οσίου Πατρός Σάββα στα Ιεροσόλυμα η νυχτερινή ακολουθία και η λειτουργία για τη μεταφορά του ιερού λειψάνου του αγίου προστάτη των καρκινοπαθών σε νέα λάρνακα!

Ο φωτογραφικός φακός κατέγραψε σπάνιες εικόνες από τη μετάθεση του τιμίου λειψάνου του αγίου Σάββα του Ηγιασμένου από τη λάρνακα, μέσα στην οποία είχε μεταφερθεί από την Ιταλία στις 12 Οκτωβρίου 1965, σε μια νέα, ασημένια.

Το εκκλησιαστικό κομψοτέχνημα που φιλοξενεί το σώμα του αγίου κατασκευάστηκε υπό την επίβλεψη του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου με χορηγία του ιδρυτή και προέδρου της ναυτιλιακής εταιρίας Transmed Shipping Χαράλαμπου Μυλωνά και της συζύγου του Χαρίκλειας. Την κατασκευή και η διακόσμηση της λάρνακας ανέλαβαν οι αρχιτέκτονες Πέτρος Κουφόπουλος και Μαρίνα Μυριανθέως – Κουφοπούλου, οι αργυροχόοι Βασίλης και Σπύρος Χάιδος και η εταιρία των αδελφών Λαζάρου στον Βόλο.

Μετά το τέλος της λειτουργίας, που πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεοφίλου, του μητροπολίτη Μεσογαίας Νικολάου και άλλων ιεραρχών του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, η Πατριαρχική Συνοδεία παρακάθισε σε κέρασμα που παρέθεσε ο πνευματικός της μονής, αρχιμανδρίτης Ευδόκιμος.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο, η πράξη αυτή αποτελεί ελάχιστη ανταπόδοση προς τον θαυματουργό Άγιο Σάββα, ο οποίος είναι προστάτης των απανταχού καρκινοπαθών, αλλά και προς τους προσκυνητές που ταξιδεύουν από τα πέρατα του κόσμου για να προσκυνήσουν το άφθαρτο τίμιο λείψανο.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

14 Σχόλια

  1. Τέτοια λείψανολατρεία από Έλληνες δεν την περίμενα… ασχέτως το αηδιαστικό του πράγματος ,έχω την εντύπωση πως η εκκλησία αντί να πατώσει όπως θα της έπρεπε ακόμα θυσαυρίζει γιατί πολύ απλά ακόμα Ρωμιοί είμαστε και για να γίνουμε Έλληνες θέλουμε πολλά καντάρια γνώση…
    Πηγαίνετε και προσ-κυν.ήσετε (αυτή την κίνηση που κάνει ο κύνος 🐕 για να δείξει υποταγή στο δεσπότη δλδ)….και αφήστε τους υπολοίπους απλά να σας χλευάζουν όπως σας πρέπει…δεν διαφέρετε και σε πολλά με τους μουσουλμάνους…σας εύχομαι απλά να έχετε υγεία και να ανοίγετε πιο συχνά βιβλία..αρχίστε με παλαιά διαθήκη να πάρετε μια γεύση αγάπης….μετά λίγο πιο ανάλαφρα με ιστορία έτσι για μια δόση αίματος….ξέρω πολλοι μπορεί να με βρίζουν…δε σας λέω όμως να διαβάσετε κάτι έξω από “τα του οίκου σας”…
    Έρρωστε και ευδαιμονείτε φίλοι μου και καλή σας αναζήτηση….ο χώρος της μάθησης είναι μαγευτικός μην φανατίζεστε και το μυαλό σας θα σας οδηγήσει στο σωστό δρόμο….

  2. Τιποτα καμια παντοφλιτσα,κανα γαντακι,κανα κοκκαλακι απο το δαχτυλο για φυλαχτο,χρυσες δουλειες στα ογκολογικα νοσοκομεια θα κανουν οι ελπιδεμποροι.

    1. Αυτά να τα πεις εν ωρα Κρίσεως μπρος στον Κύριο μας Ιησού Χριστό όταν θα σε ρωτήσει αν τήρησες τις εντολές Του και ποια η πίστη σου.

  3. Θαφτε τους ανθρωπους οπως επιτασσει η θρησκεια μας και σταματηστε να τους κρατανε μουμιοποιημενους η σκελετωμενους με μονο σκοπο το χρημα. Αιντε συνελθετε εκει στην εκκλησια το εχετε ξεφτυλισει το θεμα. Σκηνωμα εδω σκηνωμα εκει σκηνωμα παραπερα… Θαφτε τους ανθρωπους επιτελους.

    1. Αν ήξερες την Χάρη που έχουν τα “αθαφτα” αυτά λείψανα θα μετάνοιωνες γι’αυτά που λες. Βρε άφρονες και άμοιροι αν ξέρατε τι μαρτύρια τράβηξαν αυτοί οι Άγιοι που βλέπετε ως σκελετούς θα παρακαλούσατε ολημερίς και ολονυχτίς τον Χριστό μας να σας συγχωρέσει και να σας ελεήσει , φουκαράδες , άπιστοι και αμετανόητοι.

  4. ε οχι να δειχνετε και σκελετους ελεος αυτο δεν ειναι οπως λετε εσεις σκληρες εικονες???

    1. Εαν ήξερες την Χάρη που έχουν τα λείψανα αυτού που αποκαλείς “σκελετός” , θα παρακαλούσες γονατιστός ημέρα και νύχτες ολόκληρες να μεσολαβήσει για την συγχώρεση σου εμπρός στον Κύριο.

    1. Αποκρουστική είναι η ψυχική σου διάθεση και η στάση με την οποία αντιμετωπίζεις το “θέαμα” όπως το λες. Ευχομαι να μετανοήσεις και να συνειδητοποιήσεις ότι η μόνη Αλήθεια είναι ο Ιησούς Χριστός , ο Λόγος του και ο Βίος των Αγίων του που χαριτώνουν τους πιστούς με την Χάρην των λειψάνων τους.

      1. ασε το κηρυγμα για το σπιτι σου δεν μασαμε πια με τους κερδοσκοπους ολα για το χρημα τα κανουν

  5. ΑΦΘΑΡΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΕΡΔΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑΙ

    1. Το κέρδος για τους πιστούς λέγεται Ευλογία και Χάρις λειψάνων Αγίων. Τα υπόλοιπα “κέρδη” είναι για τους άφρονες παραδομάχους και δεν μας αφορά.

Comments are closed.