ΔΕΝΔΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ; Μαθήματα «μακεδονικής γλώσσας» στην Πέλλα!!!

Κοινοποίηση:
dendias_skopia_

Ωραία η συμφωνία των Πρεσπών, ε;

Τώρα, να τη λουστείτε!

Φροντιστήριο «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία Πέλλας, θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο η φιλοσκοπιανή Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), που ιδρύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το φροντιστήριο θεωρητικά δεν μπορεί να απαγορευτεί από τις ελληνικές Αρχές, αφού η Αθήνα αναγνώρισε μέσω Πρεσπών «μακεδονική» γλώσσα με αστερίσκους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα έως τον Ιούνιο στο χώρο της ΑΜΚΕ, μέσω ιντερνετικής πλατφόρμας αφού ο δάσκαλος που θα διδάσκει τα «Mακεντόνσκι» θα βρίσκεται στα … Σκόπια.

Πίσω από την φιλοσκοπιανή ΑΜΚΕ βρίσκεται η πρώην εκπρόσωπος της «United ‘Macedonian” Diaspora» στην Ελλάδα Ευγενία Νατσουλίδου και ο στενός της συνεργάτης αποσχηματισθέντας ιερέας Νικόδημος Τσαρκνιάς, που με «εμβάσματα» από τη σκοπιανή διασπορά έκτισε παράνομης εκκλησία (“Αγ. Ζλατα Μεγκλένσκα”) στην Αριδαία, όπου ενίοτε πραγματοποιεί λειτουργίες στη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων. Κατά καιρούς Νατσουλίδου και Τσαρκνιάς, συμμετέχουν σε διάφορα διεθνή φόρα, κατηγορώντας την Ελλάδα για καταπίεση της υποτιθέμενης «μακεδονικής» μειονότητας.

H φιλσοκοπιανή ΑΜΚΕ φέρει το όνομα του Σκοπιανού «Κρστε Μισιρκοβ», του φιλολόγου που σύμφωνα με τους ιδρυτές της οργάνωσης «υπήρξε Μακεδόνας φιλόλογος, ένας από τους κωδικοποιητές της μακεδονικής γλώσσας, σλαβιστής, ιστορικός, εθνογράφος και δημοσιογράφος».

Δένδια, όλα καλά;

makedoniki_glossa_

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. Χτίζουν “Μακεδονική” μειονότητα στη χώρα μας.
    Καλά να πάθετε.
    Ψηφίσατε τσίπρα, έδωσε τη Μακεδονία μας, αλλά δε μάθατε και ψηφίσατε τον ανθέλληνα κούλη,
    ο οποίος θα ” σεβαστεί ” την συμφωνία.
    Μια ζωή μαλάκες είσαστε, εμείς τι φταίμε.

  2. Μαλιστα μακεδονικη γλωσσα τα σερβοβουλγαρικα!!!! ε τοτε ρε παιδια και τα ρωσικα είναι μακεδονικη γλωσσα και η ρωσια είναι η ανω βορειος μακεδονια !!!ρε τι εχουμε παθει με τους μαλακες του συριζα που πηγαν και τους ψηφισαν οι αλλοι οι μαλακες που ακομα πιο πισω ψηφιζαν τον λεφτα υπαρχουν…παρτε τα λεφτα τωρα .

  3. σο πραη;;
    αρνο! τι;;
    οποιος καταλαβε καταλαβε

Comments are closed.