Γονείς Προσοχή! Το ναρκωτικό «σκανκ» που θερίζει έχει εισβάλει στα ελληνικά σχολεία -Χρήστες ακόμη και 12χρονοι μαθητές

Κοινοποίηση:
1

Μάστιγα αποτελεί πλέον η χρήση ναρκωτικών ουσιών στα σχολεία, αφού το είδος κάνναβης με την ονομασία «σκανκ» έχει εισβάλει για τα καλά στη ελληνική πραγματικότητα.

Την ανησυχητική κατάσταση που επικρατεί πλέον περιέγραψε μιλώντας στο OneTV και ο Παναγιώτης Σαϊβανίδης, υπεύθυνος κέντρου άμεσης πρόσβασης ΚΕΘΕΑ (off club). Ο κ. Σαϊβανίδης μάλιστα σημειώνει ότι δεν υπάρχει συνοικία σε Αθήνα ή οποιαδήποτε άλλη πόλη της χώρας, που να μη γίνεται διακίνηση.

«Είναι αποδεκτό από την κοινωνία όπως το αλκοόλ, δεν υπάρχει νέος που να μην ξέρει τι είναι ή να μην έχει κάποιου είδους άμεση ή έμμεση επαφή», είπε. Την ίδια ώρα σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία έχει απήχηση και σε άτομα πολύ μικρότερης ηλικίας, ακόμα 12 και 13 ετών, ενώ το λεγόμενο «σκανκ» έρχεται δεύτερο μετά την ηρωίνη στη χρήση από ναρκομανείς.

Οι επιπτώσεις του «σκανκ» στους εφήβους

Την ίδια ώρα, ο κ. Σαϊβανίδης, μίλησε και για τις επιπτώσεις της εν λόγω ναρκωτικής ουσίας στους εφήβους τονίζοντας ότι τριπλασιάζει το κίνδυνο εκδήλωσης ψυχωσικών επεισοδίων, μια κατάσταση που μάλιστα μπορεί να εξελιχθεί σε χρόνια, με τους χρήστες να μην «επιστρέφουν ποτέ στη συνειδητή τους υπόσταση».

Σημειώνεται, ότι στις 17/09 η ΕΛ.ΑΣ πραγματοποίησε στοχευμένους ελέγχους έξω από σχολεία για διακίνηση ναρκωτικών, προχωρώντας σε 24 προσαγωγές.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Όταν διαβάζω κάτι τέτοια μου έρχεται στο μυαλό η “μανα ρέιβερ”. Αν θέλετε να προστατέψετε τα παιδιά από κινδύνους που δεν γνωρίζουν θα έπρεπε να έετε τέτοιο λόγο ώστε να σας ακούν τουλάχιστον. Γιατί αν καταντήσει να γελάνε και τα ίδια με αυτά που λέτε μάλλον το αντίθετο αποτέλεσμα φέρνεται.

Comments are closed.