Γκολ στην Τούμπα! ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0

Κοινοποίηση:
jaba

Παιχνίδι κορυφής για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, καθώς αντιμετωπίζει τον Αστέρα Τρίπολης λίγη ώρα πριν το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Άρη στο Καραϊσκάκης, θέλοντας να περάσει στην κορυφή και να αυξήσει… το άγχος των Πειραιωτών για την πρώτη θέση στη Superleague.

Ο ΠΑΟΚ προηγείται πλέον 1-0  στο 29′ με τον  Κάρολ Σβιντέρσκι  και με αυτό το αποτέλεσμα θα περάσει στην κορυφή της Superleague, περιμένοντας σε λίγη ώρα και το ντέρμπι Ολυμπιακός – Άρης

Oι τρεις νίκες που έκανε μετά το ντέρμπι με τον Άρη, δείχνουν ότι ο ΠΑΟΚ δεν κλονίστηκε από την ήττα στο Χαριλάου, ωστόσο πλέον όλα τα παιχνίδια είναι επικίνδυνα. Όπως και αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης, που τουλάχιστον στην έδρα του έχει ανακάμψει.

Οι πρωταθλητές είναι ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό μετά την ήττα τους από τον Άρη στο πρώτο παιχνίδι του 2020. Ακολούθησαν οι δύο νίκες επί του ΟΦΗ για το Κύπελλο και ανάμεσά τους επικράτησε της ΑΕΚ.

Ο Άρης είναι η πρώτη ομάδα, που ο ΠΑΟΚ δεν έκανε μια τουλάχιστον νίκη στα δύο παιχνίδια της περιόδου στις δύο τελευταίες σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ έχει ισοπαλία και ήττα με τον Άρη, ισοπαλίες με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο, κάτι που σημαίνει ότι η τελευταία νίκη επί της ΑΕΚ ήταν η πρώτη στα λεγόμενα ντέρμπι.

Ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη επίθεση και είναι η μοναδική ομάδα που έχει σκοράρει σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Μάλιστα έχει σκοράρει στα 53 τελευταία, συνεχίζοντας ένα μεγάλο ρεκόρ.

Μπορεί η ήττα από τον Άρη να του σταμάτησε πολλά σερί, όμως ο ΠΑΟΚ συνεχίζει τα σερί της έδρα τους. Είναι αήττητος στα τελευταία 27, έχοντας σκοράρει σε όλα.

Μάλιστα είναι αήττητος και στα 23 τελευταία για όλες τις διοργανώσεις, μετά την ήττα από τη Μπάτε Μπορίσοφ στις 13 Δεκεμβρίου 2018. Από τότε έχει 19 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες στην Τούμπα.

Έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία για το πρωτάθλημα, πέντε με το παιχνίδι του Κυπέλλου, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό.

Κερδίζοντας τα δύο τελευταία στην έδρα του, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε βαθμολογική ανάσα, αν και δεν έχει καταφέρει να ξεκολλήσει από την 12ηθέση. Αυτές οι δύο νίκες του είναι οι μοναδικές στα δέκα τελευταία για το πρωτάθλημα.

Είχε κάνει τρεις στα πρώτα οκτώ. Την Πέμπτη ήλθε ισόπαλος στο πρώτο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ, με τον φορμαρισμένο Χερόνιμο Μπαράλες, που είχε τέσσερα γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος, να στέλνει πέναλτι άουτ.

Από τις 3 Νοεμβρίου, όταν πήρε ισοπαλία στο Αγρίνιο, ο Αστέρας έχει χάσει και τα τέσσερα εκτός έδρας παιχνίδια του. Από Άρη, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ατρόμητο, όλα στο γκολ.

Έχει χάσει επτά από τα εννέα εκτός έδρας. Πήρε νίκη στη Νέα Σμύρνη και την ισοπαλία στο Αγρίνιο το φθινόπωρο. Έχει πετύχει επτά γκολ σε επτά από τα εννέα παιχνίδια, ποτέ δεν έχει ξεπεράσει το ένα γκολ.

Οι δύο ομάδες έπαιξαν τέσσερις φορές την περασμένη σεζόν, καθώς συναντήθηκαν και στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ νίκησε στα τρία παιχνίδια και δεν δέχτηκε γκολ. Νίκησε και στη φετινή σεζόν στην Τρίπολη, αλλά εκεί δέχτηκε γκολ.

Ο ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει λοιπόν τα πέντε τελευταία μεταξύ τους, με τρεις νίκες σε αυτά. Ο Αστέρας νίκησε για τελευταία φορά στην έδρα του τον Μάρτιο του 2018, αλλά είναι η μοναδική νίκη του στα τελευταία δέκα, οκτώ για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο.

Στα 10 τελευταία για το πρωτάθλημα δεν έχουν ισοπαλία. Τελευταίες ισοπαλίες τους ήταν το Μάρτιο και το Μάιο του 2015 τα δύο 0-0 στην Τούμπα για κανονική διάρκεια και πλέι οφ.

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε στην Τούμπα στην πρώτη του επίσκεψη, τον Μάρτιο του 2008, με γκολ του Μιλάνο στο 90’. Το επανέλαβε το Μάρτιο του 2012 και από τότε δεν έχει άλλη νίκη. Ο ΠΑΟΚ μετράει εννέα νίκες – δύο για το Κύπελλο – και τρεις ισοπαλίες. Έχει κερδίσει και τα πέντε τελευταία – τέσσερα για το πρωτάθλημα – μετά τις ισοπαλίες του 2015.

Αν ο Ματίας Ιγκλέσιας αγωνιστεί, θα είναι η 26η φορά που αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ στην καριέρα του και η 14η φορά που θα παίξει στο γήπεδο της Τούμπας. Τον περασμένο Απρίλιο αποβλήθηκε στο τέλος του αγώνα Κυπέλλου εκεί.

Η ιστορία στα ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης
Νίκες ΠΑΟΚ: 9
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Στον πρώτο γύρο
06.10.2019: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-2
(58’ κεφαλιά Σουάρεθ – 33’ σουτ Σφιντέρσκι, 47’ αυτογκόλ Μαρτίνεθ)

Πέρσι
25.08.2018: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 1-0
(58’ πέναλτι Πρίγιοβιτς)

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: