Για την καρδιά της πριγκίπισσας: Η έχθρα μεταξύ Ρίτσαρντ Γκιρ και Σιλβέστερ Σταλόνε για τα…μάτια της Νταϊάνα

Κοινοποίηση:
princess-diana-sylvester-stallone-richard-gere

Ένα περιστατικό από τη ζωή της αγαπημένης του φίλης πριγκίπισσας Νταϊάνα θυμήθηκε ο σερ Έλτον Τζον, μέσα από ένα άρθρο του στην εφημερίδα Daily Mail. Ο τραγουδιστής γνώρισε την πριγκίπισσα το 1981, λίγο πριν τον γάμο της με τον Κάρολο. Από την πρώτη στιγμή γοητεύτηκε από εκείνη και έμεινε θαυμαστής της για πάντα.

Θυμήθηκε από εκείνη την εξής ιστορία: Όταν γύριζε το The Lion King, το αφεντικό της Disney Jeffrey Katzenberg επισκέφτηκε την Αγγλία. Ο Έλτον μαζί με τον μετέπειτα σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις αποφάσισαν να κάνουν ένα όμορφο δείπνο προς τιμήν του. Μάλιστα ρώτησαν τον Katzenberg και τη σύζυγό του ποιον Βρετανό θα ήθελαν να γνωρίσουν, ώστε να του αποσταλεί πρόσκληση. Το ζευγάρι απάντησε: «Την πριγκίπισσα Νταϊάνα!».

Έτσι στο δείπνο προσκλήθηκε η πριγκίπισσα και επίσης ο George Michael, ο Richard Curtis με τη σύζυγό του Emma Freud, ο Richard Gere και ο Sylvester Stallone, καθώς όλοι συμπτωματικά εκείνη την περίοδο βρίσκονταν στη Βρετανία.

Τι έγινε εκεί; Από την πρώτη στιγμή που είδε ο ένας τον άλλο, ο Ρίτσαρντ Γκιρ με την Νταϊάνα γοητεύτηκαν και συνομιλούσαν συνεχώς μόνοι τους.

Τότε εκείνη ήταν ήδη σε διάσταση με τον Κάρολο. Ο Έλτον Τζον όμως διαπίστωσε ότι στο δωμάτιο επικρατούσε μία περίεργη ατμόσφαιρα. Και τότε παρατήρησε ότι ο Σταλόνε κοίταζε με εχθρικό βλέμμα τον Γκιρ που ήταν συνεχώς με την πριγκίπισσα. Μάλιστα ο τραγουδιστής εκτίμησε ότι ο «Ράμπο» είχε εμφανιστεί στο πάρτι με διάθεση να προσεγγίσει ενδεχομένως και ερωτικά την Νταϊάνα και μάλλον αισθάνθηκε άσχημα όταν είδε ότι κάποιος άλλος τον είχε προλάβει.

«Και τότε εκτυλίχθηκε η πιο περίεργη σκηνή» αναφέρει στην αυτοβιογραφία του. «Ο Ρίτσαρντ Γκιρ και η Νταϊάνα έμοιαζαν πολύ ενθουσιασμένοι ο ένας με τον άλλο. Εκείνη είχε χωρίσει από τον πρίγκιπα Κάρολο και εκείνος με τη Σίντι Κρόφορντ. Κατέληξαν να κάθονται μαζί μπροστά στο τζάκι και να συζητούν απορροφημένοι. Καθώς οι υπόλοιποι είχαμε πιάσει την κουβέντα, ένιωσα μια περίεργη ατμόσφαιρα στον χώρο. Κρίνοντας από τον τρόπο που τους “κάρφωνε” με τα μάτια, καταλάβαινα ότι η φιλία που αναπτυσσόταν μεταξύ Γκιρ – Νταϊάνα, δεν άρεσε στον Σιλβέστερ Σταλόνε. Ζήτησα από τον Ντέιβιντ να πάει και να τους φέρει. Εκείνος γύρισε και με τους δύο και μουρμούρισε: “Έλτον, έχουμε ένα θέμα”».

Αυτό που είχε συμβεί ήταν ότι ο Σταλονε με τον Γκιρ είχαν πάει στον διάδρομο και άρχισαν να διαπληκτίζονται έντονα, προφανώς για να διευθετήσουν τις διαφορές τους για την Νταϊάνα, ενώ, σύμφωνα με την αυτοβιογραφία του Έλτον Τζον, λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια.

Ο Ντέιβιντ προσποιήθηκε ότι δεν είχε αντιληφθεί τι συμβαίνει και τους φώναξε να κάτσουν στο τραπέζι για να δειπνήσουν. Όπως περιγράφει ο Έλτον Τζον, η αντίδραση του Σταλόνε ήταν γεμάτη θυμό: «Δεν θα ερχόμουν αν ήξερα ότι θα ήταν εδώ ο γ***νος γοητευτικός πρίγκιπας» και πρόσθεσε: «Αν την ήθελα, θα την είχα!». Ο Έλτον Τζον και ο Ντέιβιντ του έδειξαν την έξοδο, ενώ περιγράφει ότι περίμεναν να φύγει προτού ξεσπάσουν σε γέλια.

Πίσω στο σαλόνι, η πριγκίπισσα με τον γοητευτικό Ρίτσαρντ Γκιρ συνέχισαν να συζητούν μεταξύ τους. «Ίσως δεν είχε συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Ή ίσως τέτοια πράγματα συνέβαιναν όλη την ώρα και ήταν συνηθισμένη σε αυτό», αναφέρει ο Έλτον Τζον.

Σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, το λεγόμενο «Diana effect» δεν περιοριζόταν μόνο στον τρόπο με τον οποίο η αγαπημένη πριγκίπισσα κατάφερε να αλλάξει τη στάση του κοινού απέναντι στη βασιλική οικογένεια, αλλά περιελάμβανε και μια άλλου είδους επίδραση. Μια επίδραση που μπορούσε να κάνει δυο σουπερσταρ του Χόλιγουντ να πιαστούν στα χέρια για τα μάτια της, «όπως δυο ανόητοι ερωτοχτυπημένοι έφηβοι…».

* Η αυτοβιογραφία του Έλτον Τζον θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου από τις εκδόσεις ΜacMillan.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: