ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ! ΕΔΕ για τους αστυνομικούς που πήραν σηκωτό διαδηλωτή στη Λευκάδα -Στα εγκαίνια του Τσίπρα

Κοινοποίηση:
sernoun-diadiloti-15-5-2019

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε προκαταρκτική έρευνα, για τη συμπεριφορά αστυνομικών που πήραν… σηκωτό έναν διαδηλωτή στη Λευκάδα, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίαζε το νοσοκομείο του νησιού.

Οι αστυνομικοί προπηλάκισαν και προσήγαγαν τον καθηγητή γεωλογίας Μιχάλη Μαραγκάκη, όταν εκείνος επιχείρησε να αναρτήσει πανό κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο. Ολα αυτά συνέβησαν την ώρα που ο πρωθυπουργός εγκαινίαζε το νοσοκομείο Λευκάδας. Παράλληλα, αστυνομικοί απομάκρυναν και άλλα μέλη των Οικολόγων Πράσινων, από την εκδήλωση.

Η συμπεριφορά των αστυνομικών προκάλεσε τη δυσφορία της Ολγας Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που επικαλείται το ΑΠΕ. Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στην ανακοίνωση για τη διενέργεια έρευνας για το περιστατικό, επισημαίνει: «Αποτελεί απαρέγκλιτη θέση του Αρχηγείου, ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανόνες δικαίου, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: