Βρούτσης: «Καταργείται το «ηλεκτρονικό φακέλωμα» των εργαζομένων»

Κοινοποίηση:
vroutsis

Από αύριο κανένας εργοδότης δεν θα γράφει στο σύστημα «Εργάνη» τους λόγους απόλυσης, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προαναγγέλλοντας πως θα υπογράψει σχετική εγκύκλιο.

Εγκύκλιο που προβλέπει την κατάργηση της καταχώρησης από τον εργοδότη στο σύστημα «Εργάνη» των λόγων απόλυσης του εργαζομένου προανήγγειλε πως θα υπογράψει τη Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι «από αύριο κανένας εργοδότης δεν θα γράφει στην Εργάνη τους λόγους απόλυσης».

Περιγράφοντας τους λόγους της σχετικής απόφασης, ανέφερε ότι ο επόμενος εργοδότης θα ζητούσε από τον υποψήφιο εργαζόμενο να του δείξει τους λόγους απόλυσης από την προηγούμενη εργασία του και έκανε λόγο για «ηλεκτρονικό φακέλωμα».

Διάβασε, δε, παραδείγματα λόγων απολύσεων που έχουν καταχωρηθεί στο σύστημα «Εργάνη».

«Πολύ αργός και οκνηρός, ανεπαρκής στη δουλειά του, πολλές αδικαιολόγητες απουσίες, χαμηλή παραγωγικότητα, ιατρικοί σοβαροί λόγοι. Αυτοί που απολύθηκαν με τέτοιες καταγραφές δεν θα έβρισκαν νέα δουλειά» σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση σχετικής τροπολογίας από το υπουργείο Εργασίας, λίγο πριν κλείσει η συζήτηση για το διυπουργικό νομοσχέδιο στη Βουλή προ 10 ημερών, είχε προκαλέσει την «έκρηξη» της αντιπολίτευσης.

Μαζί με τη συγκεκριμένη τροπολογία, είχε κατατεθεί και δεύτερη τροπολογία για τις «χρυσές» συντάξεις. Επρόκειτο για τροπολογίες οι οποίες κατατέθηκαν μία ώρα πριν την προγραμματισμένη έναρξη της ψηφοφορίας, γεγονός το οποίο προκάλεσε τη μήνη της αντιπολίτευσης.

Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τις απολύσεις, ο κ. Βρούτσης είπε σε δηλώσεις του ότι ισχυροποιείται το εργατικό δίκαιο κι επανέρχεται στην αρχική του μορφή.

Σημείωσε επιπλέον ότι μετά από την ψήφιση της διάταξης του ΣΥΡΙΖΑ, οι απολύσεις αυξήθηκαν καθώς η διάταξη λειτούργησε αντίθετα. Τόνισε, δε, ότι με την τροπολογία επαναφέρεται η προστατευτική «ασπίδα» του εργαζόμενου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Δηθεν, ευαισθησιες! Που φανταζουν, ως οψιμο, ενδιαφερον! Που ομως, δεν ειναι. Και δεν ειναι, αν αναλογισθουμε, τις προσφατες αλλαγες, ως προς τις απολυσεις! Μηπως λοιπον, εξ` αιτιας, των αλλαγων, δεν υπαρχει και λογος υπαρξης, του συστηματος » Εργανη «;;; Αλλα εξυπηρετει, να το εμφανιζουμε, ως επιτευγμα;;;

  2. Μιά κοινωνία που τα βάζει με τον ξεπεσμένο, το θύμα και απαλλάσει τον θύτη. Κοπρόσκυλο Ούτις.

  3. Μέ λίγα λόγια ό Υπουργός θέλει να αποκρυπτονται απο τούς τυχόν μελλοντικούς εργοδότες τά σοβαρά μειονεκτηματα τών απολυμένων εξαπατωντας τους ! Ολοι λοιπόν ασπιλοι καί αμόλυντοι καί όποιος τήν πατήσει, δικό του πρόβλημα . Μήπως καί στίς αξιολογήσεις στό Δημόσιο, νά μήν αναφέρονται τά αρνητικά στοιχεία γιά να τόν πασάρουμε αλλού ;

    1. Τι λές ρε βλάκα. Δηλαδή αν δεν γουστάρω το «αφεντικό» που με γαμάει επι 24 ώρου και τον πώ μαλάκα, αυτό πρεπει να καταγραφεί? Δηλαδή υπάρχουν μόνο σκάρτοι υποτακτικοί? Μόνο αυτούς να φακελώνουμε? Αυτό είναι δίκαιο ρε σκατόρατσα? Ου να χαθείτε φασίστες. Γαμώ τα αφεντικά. Όχι σε μένα.

Leave a Response