Βακάκης: Άνοιξε θέμα διαδοχής στην Jumbo

Κοινοποίηση:
1

Θέμα διαδοχής, η διαδικασία της οποίας όμως θα πάρει χρόνια, έθεσε ευθέως από το βήμα της ΓΣ της Jumbo Απόστολος Βακάκης προσδιορίζοντας κατ’ ουσίαν το τέλος μίας εποχής. Τέλος, το οποίο, όπως ο ίδιος είπε στους μετόχους, ενεργοποίησε η αποπομπή του πρώην αναπλ. Αντιπροέδρου της εισηγμένης Βαγγέλη Παπαευαγγέλου.


Όπως δήλωσε εντός 10ετίας η εισηγμένη θα περάσει εξολοκλήρου στα χέρια μίας νέας γενιάς στελεχών που μπορεί να προέρχονται είτε απ’ το εσωτερικό της ίδιας της Jumbo είτε από την αγορά.

Ως εκ τούτου η θέση του κ. Παπαευαγγέλου θα παραμείνει προς το παρόν κενή, ωστόσο πρόθεση της διοίκησης, όπως είπε ο κ. Βακάκης, είναι να βρεθεί ένα στέλεχος από τη νέα γενιά που θα πάει την εταιρεία για τα επόμενα 20 χρόνια. Γι αυτό και θα χρειαστεί χρόνος για την αναπλήρωση της.

«Το όραμα μου και ο στόχος είναι σε 10 χρόνια από τώρα η Jumbo να είναι διπλάσια σε μέγεθος ώστε να γίνει leader στα Βαλκάνια και κάθε χρόνο να αυξάνει με συνετό τρόπο το μέρισμα στους πιστούς μετόχους. Τότε θα τερματίσω και την δική μου πορεία στην εταιρεία, εάν μέχρι τότε θέλει ο Θεός», δήλωσε ο κ. Βακάκης. Μάλιστα εμφανίστηκε σίγουρος στους μετόχους ότι μπορεί να βρεθεί αντικαταστάτης του.

«Κεραυνός εν αιθρία»

Για την υπόθεση Παπαευαγγέλου δήλωσε για ακόμα μία φορά άγνοια. «Για μένα ήταν κεραυνός εν αιθρία. Έμεινα με το στόμα ανοιχτό», σημείωσε, χαρακτηρίζοντας την αποπομπή του επί 30ετία συνεργάτη και συνοδοιπόρου του «δύσκολη αλλά επιβεβλημένη». «Δεν έχω καταλάβει τι σκατά έγινε. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω. Μπορεί και να τον έχω αδικήσει. Δεν το γνωρίζω. Ωστόσο έπρεπε να αντιδράσω εκ μέρους των μετόχων και όχι με γνώμονα τι μπορεί να πιστεύω εγώ. Δεν μπορεί η εταιρεία να λειτουργεί με σκιές. Εάν οι επιλογές ενός ανθρώπου στη ζωή του είναι λανθασμένες είναι δικό του θέμα. Δεν πρέπει να επηρεάζουν την εταιρεία. Επειδή όπως λένε, όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, έπρεπε να κάνω κάτι για να διαφυλάξω την εταιρεία. Κάποια στιγμή αργότερα θα μάθουμε τι συνέβη».

Εξάλλου ο ίδιος τόνισε ότι είχε προηγηθεί η υπόθεση Folli Follie που τον «προσγείωσε ανώμαλα» λόγω της προσωπικής φιλίας που έχει αναπτυχθεί με την οικογένεια Κουτσολιούτσου.

Πάντως η χθεσινή ΓΣ ενέκρινε την πρόταση Βακάκη να δοθεί η αμοιβή 304.000 ευρώ περίπου απ’ τα κέρδη της εταιρείας στον κ. Παπαευαγγέλου. «Ασχέτως εάν αυτά που έκανε είναι παράνομα ή όχι, στην Jumbo τα δούλεψε, και είναι η αμοιβή του. Θα ήταν ανέντιμο να μην τα δώσουμε», είπε στους μετόχους ο κ. Βακάκης τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν άλλες άμεσες ή έμμεσες αμοιβές προς το ίδιο και τον κ. Παπαευαγγέλου. Σημειωτέον πως με βάση την απόφαση ο κ. Βακάκης θα λάβει για την προηγούμενη χρήση το ποσό των 516.000 ευρώ περίπου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: