Βίντεο σοκ από επίθεση αυτοκτονίας στη Συρία – Τουλάχιστον 16 νεκροί

Κοινοποίηση:
720_619823_17bc2c3c89-958ba10a5ee432d4

ουλάχιστον 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τέσσερις στρατιώτες των ΗΠΑ, σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας εναντίον του διεθνούς συνασπισμού του οποίου ηγείται η Ουάσινγκτον που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Μανμπίτζ, στη βόρεια Συρία, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ δήλωσε πως τέσσερις στρατιώτες των ΗΠΑ σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη στη Μανμπίτζ. Νωρίτερα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μια πηγή των μαχητών είχαν δηλώσει πως δύο Αμερικανοί περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών.

Σύμφωνα με τον Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντή του Παρατηρητηρίου, στους νεκρούς περιλαμβάνονται ακόμη τουλάχιστον εννέα άμαχοι. «Η επίθεση που πραγματοποιήθηκε από έναν καμικάζι είχε στόχο ένα εστιατόριο όπου βρίσκονταν μέλη μιας αμερικανικής περιπόλου του συνασπισμού», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, αυτός ο διεθνής συνασπισμός επεμβαίνει στη Συρία από το 2014 εναντίον του ΙΚ, σε υποστήριξη των τοπικών κουρδικών δυνάμεων. «Πρόκειται για την πρώτη επίθεση αυτοκτονίας στη Μανμπίτζ με στόχο τον διεθνή συνασπισμό τους τελευταίους δέκα μήνες”, πρόσθεσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου. «Η έκρηξη είχε στόχο απευθείας τον συνασπισμό», υπογράμμισε ακόμη.

Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με ανακοίνωση στο πρακτορείο προπαγάνδας, Amaq.

«Επίθεση που πραγματοποίησε βομβιστής καμικάζι ζωσμένος με εκρηκτικά έπληξε περίπολο του διεθνούς συνασπισμού στη Μανμπίτζ», ανέφερε το πρακτορείο Amaq, σε ανάρτησή του στο Telegram. O διεθνής συνασπισμός υποστηρίζει τις Συριακές Ελεύθερες Δυνάμεις (FDS), μια αραβοκουρδική συμμαχία που έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον του τελευταίου θυλάκου του ΙΚ στην ανατολική Συρία.

Η επίθεση πραγματοποιείται μετά την ανακοίνωση, τον περασμένο μήνα, της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη Συρία. Η πόλη Μανμπίτζ, που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου (βόρεια), έχει υψηλό συμβολισμό: είναι υπό τον έλεγχο ενός στρατιωτικού συμβουλίου που συνδέεται με την FDS.

Μετά την αιφνιδιαστική ανακοίνωση από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της αποχώρησης των αμερικανικών στρατευμάτων, οι FDS κάλεσαν στα τέλη Δεκεμβρίου το συριακό καθεστώς να αναπτύξει στρατεύματά του κοντά στην πόλη, προκειμένου να την προστατεύσει από μια ενδεχόμενη επίθεση της Τουρκίας.

Ο διεθνής συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον θάνατο Αμερικανών στρατιωτών από έκρηξη στη βόρεια Συρία

Μέλη των δυνάμεων των ΗΠΑ σκοτώθηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα στη βόρεια Συρία, ανέφερε σε ένα τουίτ ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

«Μέλη των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ σκοτώθηκαν στη διάρκεια έκρηξης ενώ πραγματοποιούσαν περιπολία ρουτίνας στη Συρία σήμερα. Εξακολουθούμε να συλλέγουμε πληροφορίες και θα ανακοινώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα.» Τοπικοί αξιωματούχοι και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφεραν πως η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Μανμπίτζ την ώρα που η περίπολος περνούσε έξω από ένα εστιατόριο κοντά στη κύρια αγορά της πόλης.

Στις ΗΠΑ, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς δήλωσε πως ο «Πρόεδρος έχει ενημερωθεί πλήρως [για την επίθεση στη Μανμπίτζ και θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την κατάσταση στη Συρία».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: