Βίντεο-σοκ: Στρατιώτες εκτελούν εν ψυχρώ δύο γυναίκες και δύο παιδιά στο Καμερούν- ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ

Κοινοποίηση:
1

Αν και η κυβέρνηση της χώρας διαψεύδει ότι οι εκτελεστές είναι Καμερουνέζοι, η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι έχει αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι άνδρες που πυροβολούν είναι στρατιώτες του Καμερούν

Σοκ προκαλεί το βίντεο που δείχνει μια ομάδα στρατιωτών να εκτελεί εν ψυχρώ δύο μητέρες με τα δύο παιδιάς τους.

Κατά πληροφορίες οι εκτελεστές είναι άνδρες του στρατού του Καμερούν. Στο βίντεο ακούγονται να φωνάζουν στους τέσσερις προς εκτέλεση «είστε μέλη της Μπόκο Χαράμ, θα πεθάνετε».

Στο πολύ σκληρό βίντεο φαίνονται οι άνδρες που φορούν στρατιωτική στολή να βάζουν μαντίλι στα πρόσωπα των γυναικών και μια μπλούζα στο κεφάλι του ενός εκ των δύο παιδιών.

Στη συνέχει πυροβολούν από μικρή απόσταση και εκτελούν τις δύο γυναίκες και τα δύο παιδιά.

Ο πρωθυπουργός του Καμερούν σε δήλωσή του υποστήριξε ότι οι άνδρες αυτόί δεν είναι στρατιώτες του Καμερούν γιατί, όπως είπε, ούτα τα όπλα, ούτε οι στολές τους δεν χρησιμοποιούνται από το στράτευμα της χώρας του.

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία, ωστόσο, υποστηρίζει ότι έχει στη διάθεσή της αξιόπιστες πληροφορίες ότι οι εκτελεστές είναι Καμερουνέζοι στρατιώτες.

Η Διεθνής Αμνηστία προσθέτει ότι οι διάλογοι που ακούγονται, τα όπλα και οι στολές που χρησιμοποιούνται αλλά και οι καταθέσεις μαρτύρων «όλα δείχνουν με έμφαση ότι οι δράστες των εκτελέσεων είναι στρατιώτες του Καμερούν». Η οργάνωση τονίζει, μάλιστα, ότι η άρνηση της κυβέρνησης του Καμερούν υποδηλώνει ότι η έρευνα δεν θα είναι αξιόπιστη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: