Βίντεο: Η στιγμή που αμερικανικά βομβαρδιστικά σαρώνουν τζιχαντιστές με βόμβες 36 τόνων

Κοινοποίηση:
0000000

Στόχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν το νησί Κάνους – Στην επιχείρηση συμμετείχαν αεροσκάφη F15 και F35
Ένα βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών σε νησί που ήταν «μολυσμένο» με τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις.

Στη λεζάντα του βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter περιγράφεται ότι συνολικά τα αμερικανικά αεροσκάφη έριξαν 36.000 κιλά βόμβες.

Στόχος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ήταν το νησί Κάνους με τις εικόνες να δείχνουν τα «μανιτάρια» που δημιουργούν οι βόμβες την ώρα που πέφτουν στο έδαφος.

Στο βίντεο είναι εμφανής και η παρουσία στελεχών της ιρακινής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που παρακολουθούν την επιχείρηση από το έδαφος.

Στην επιχείρηση στο νησί που βρίσκεται βόρεια της Βαγδάτης συμμετείχαν αεροσκάφη F15 και F35.

Πρόκειται για άλλη μια επίθεση στο πλαίσιο των κοινών επιχειρήσεων των ιρακινών δυνάμεων με τις δυνάμεις του υπό αμερικανική ηγεσία συνασπισμού κατά του Ισλαμικού Κράτους.

«Αυτό που κάνουμε είναι να αρνηθούμε στο Ισλαμικό Κράτος τη δυνατότητα να κρυφτούν στο νησί Κανούς» δήλωσε ο διοικήτης της ομάδας Special Operations Joint Task Force – Operation Inherent Resolve.

Οι ιρακινές αρχές από την πλευρά τους ανακοίνωσαν ότι στόχος της επίθεσης ήταν να μην επιτρέψουμε σε τζιχαντιστές να κρυφτούν στην πυκνή βλάστηση στο νησί.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και γιατί δεν καίγατε απευθείας το δάσος απο το να ριξετε 36.000 κιλά βόμβες? Πιο οικολογικό θα ήταν. Και τόσο χαζοί ηταν οι τζιχαντζιστες που πήγαν να κρυφτουν σε ενα νησι με κινδυνο να εγκλωβιστούν εκει? Με χαζους πολεματε τόσα χρόνια εσεις οι “έξυπνοι”? Ή θα έληγαν οι μπομπες και επρεπε να τις.. χρησιμοποιήσετε για να μην πανε χαμενες(?)

Comments are closed.