Βίαζαν και εξέδιδαν 28χρονη έγκυο στη Λάρισα

Κοινοποίηση:
2458884

Την απόλυτη φρίκη έζησε μια 28χρονη έγκυος, η οποία αναζητώντας μια καλύτερη ζωή έφυγε από την πατρίδα της τη Ρουμανία, ήρθε στην Ελλάδα και έμπλεξε στα δίχτυα του «trafficking».

Όλα ξεκίνησαν όταν η 28χρονη έμεινε έγκυος. Ο σύντροφός της, ξεκαθάρισε ότι δεν ήθελε το παιδί κι εκείνη αποφασίζει να έρθει στην Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον για το αγέννητο παιδί της.

Ο σύντροφός της, της συστήνει έναν από τους κατηγορούμενους για να τη μεταφέρει στη χώρα μας, κι εκείνος την πηγαίνει σε μια κτηνοτροφική μονάδα, όπου ξεκινά το μαρτύριό της, καθώς ομοεθνής της βιάζει και τη χτυπά.

Η κοπέλα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της δουλειάς εκεί και τότε ο κατηγορούμενος την πηγαίνει σε άλλο σημείο στη Θεσσαλία, όπου θα αναλάμβανε αγροτικές εργασίες.

Ο άνδρας την παραδίδει σε ζευγάρι Ρουμάνων (επίσης κατηγορούμενοι), οι οποίοι μετά από το πέρας των αγροτικών εργασιών την εκδίδουν σε άνδρες της περιοχής. Εκείνοι εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για τις ερωτικές της υπηρεσίες και ο άνδρας για να την τιμωρήσει τη χτυπάει με ένα ξύλο, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ίδια και το μωρό της.

Σαν να μην έφτανε αυτό, τη βιάζει κιόλας για να της δείξει πώς θα πρέπει να εργάζεται και την απειλεί ότι αν δε συμμορφωθεί θα κινδυνεύσει το αγέννητο μωρό της.

Από εκείνη τη στιγμή ο εφιάλτης γίνεται ανυπόφορος. Την αναγκάζει να έχει πέντε ερωτικές συνευρέσεις μετά από τις αγροτικές εργασίες, οι οποίες ξεκινούν από τις 06:00 το πρωί.

Οι δυνάστες της 28χρονης της παίρνουν τα χρήματα, αλλά και διαβατήριο και ταυτότητα για να μην μπορεί να φύγει.

Κάποια στιγμή η γυναίκα για να μπορέσει να γλιτώσει τους λέει πως μίλησε με την αστυνομία της Ρουμανίας και πως θα έρθουν να την ψάξουν. Τότε εκείνοι φοβούμενοι ότι θα συλληφθούν τη διώχνουν στη Θεσσαλονίκη.

Εκείνη με το που φτάνει εκεί πάει στο αστυνομικό τμήμα και καταγγέλλει το μαρτύριο το οποίο είχε ζήσει τις προηγούμενες μέρες.

Εξετάζεται από ιατροδικαστή και επιβεβαιώνεται όλο το μαρτύριό της και ότι ήταν έγκυος τεσσάρων μηνών. Η 28χρονη οδηγείται σε δομή για κακοποιημένες γυναίκες, όπου και γέννησε.

Η αστυνομία έφτασε στα ίχνη των τριών κατηγορουμένων χάρη στο Facebook, από όπου τους αναγνώρισε το θύμα στο πλαίσιο της έρευνας.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας την Πέμπτη τους καταδίκασε με βαριές ποινές για τις κατηγορίες της εμπορίας ανθρώπων, σωματεμπορίας, βιασμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, οπλοκατοχής και ληστείας.

Συγκεκριμένα, ο ένας εκ των κατηγορουμένων καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών και 2 μηνών, η σύζυγός του σε 15 χρόνια και ο τρίτος κατηγορούμενος σε ποινή 13 ετών. Σε όλους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Κατά τη διάρκεια των απολογιών τους αρνήθηκαν τις πράξεις λέγοντας πως ήθελαν να τη βοηθήσουν και τίποτα παραπάνω.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: