Αυτοί είναι οι τρεις νέοι σταθμοί στο μετρό που θα παραδοθούν τον Ιούνιο

Κοινοποίηση:
HǍ`֙ԏÑVɅӠPϠӔH̏Փ ԏՠ̅ԑϮ (EUROKINISSI/ Ё́ÏЏՋϓ ÉM͇ө

Οι τρεις νέοι σταθμοί του μετρό προς Πειραιά – Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια- θα δοθούν στην κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2019, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος.

Ο κ. Μυλόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι το υπόλοιπο τμήμα της επέκτασης μέχρι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα παραδοθεί περίπου σε δυο χρόνια.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει ανακηρυχθεί ο ανάδοχος για το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γαλάτσι μέχρι το Γουδή.

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό βρέθηκε λύση για το θέμα του σταθμού στην πλατεία Εξαρχείων. Αποφασίστηκε να παραμείνει ο Σταθμός στην πλατεία, αλλά οι είσοδοι του να είναι στους γύρω δρόμους για να μην χαλάσει ο χαρακτήρας της πλατείας. Μια από τις εισόδους θα βρίσκεται δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο και για τον λόγο αυτό ο Σταθμός θα έχει το όνομα «Εξάρχεια-Αρχαιολογικό Μουσείο».

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι το δεύτερο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό από το Γουδή στο Μαρούσι σχεδιάζεται να επεκταθεί δυτικά και να φθάσει στην Πετρούπολη.

Ανέφερε, επίσης, ότι άμεσα η Αττικό Μετρό θα προκηρύξει μελέτη από την οποία θα προκύψει προς ποιες συνοικίες της πρωτεύουσας είναι απαραίτητο να γίνουν επεκτάσεις του δικτύου.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΝΑ ΠΑΩ ΟΜΟΝΟΙΑ . ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΚΑΝΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 20 ΛΕΠΤΑ , ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΣΟ?? ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓ . ΒΑΡΒΑΡΑ ΒΟΛΕΥΕΙ .

Leave a Response